Katrien van Meenen naast presentator Lieuwe van Slooten te gast in Politiek071. (Foto: IJsbrand Terpstra).

Nieuwe fractievoorzitter VVD-Voorschoten wil veel bouwen en samenwerken in de Leidse regio

Waar veel politici tijdens het zomerreces even niks aan hun hoofd hadden was het bij de VVD in Voorschoten alles behalve rustig. Er zijn namelijk een aantal positiewisselingen aanstaande. Zo vertrekt wethouder Nanning Mol naar Laren waar hij burgemeester wordt, neemt fractievoorzitter Sjoerd van den Dool diens rol als wethouder over en wordt Katrien van Meenen de nieuwe fractievoorzitter. “Ik vind het heel leuk om een club mensen beter te laten presteren”, zegt Van Meenen over haar motivatie om voor het fractievoorzitterschap te gaan.

Het betekent voor Van Meenen een extra verantwoordelijkheid naast haar huidige werk als directeur bedrijfsvoering bij Stichting Locus. Toch denkt ze het makkelijk te kunnen combineren. “Het raadswerk moet geen dagtaak zijn”, zegt Van Meenen die daarmee pleit voor een kleiner takenpakket van de raad. “We houden ons te veel bezig met de details. Het moet voor iedereen mogelijk zijn om in de raad te kunnen zitten.”


VVD Fractievoorzitter Katrien van Meenen te gast in Politiek071

Als belangrijk punt voor het aankomende politieke jaar noemt Van Meenen de woningbouw. “In Voorschoten is het voor starters heel moeilijk om een huis te vinden”, zegt de VVD-er die als voorbeeld de Moedergodskerk noemt. “Dat dossier speelt al eindeloos. Het is ingewikkeld om er voorruitgang in te krijgen, maar dat moeten we zeker gaan doen.”

Samenwerking in de Leidse regio
Verder benadrukt Van Meenen het belang van samenwerking in de regio. Voorschoten wil namelijk de ambtelijke samenwerking met de gemeente Wassenaar, die gehuisvest is in de werkorganisatie Duivenvoorde, uitkleden en meer inzetten op de regio Leiden. “Niemand weet precies hoe het eruit moet gaan zien”, zegt de politica. “We zijn er over uit dat clusteren in een regio verstandig is, maar de mensen in de werkorganisatie Duivenvoorde zijn toe aan duidelijkheid.”

Van Meenen neemt de functie van fractievoorzitter eind september over van Sjoerd van den Dool. Hij wordt dan geïnstalleerd als nieuwe wethouder van Voorschoten.

Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×