(Foto: J.P. Kranenburg).

Stierenbrug weer open voor verkeer

De Leiderdorpse of Stierenbrug tussen Leiden en Leiderdorp is weer open. Zes weken lang werd er in de zomerperiode aan de brug gewerkt, waardoor deze helemaal was afgesloten voor het wegverkeer en bepaalde periodes ook voor het vaarverkeer. De Leiderdorpse wethouder Daan Binnendijk opende de gesloten slagbomen vrijdagavond met een druk op de knop. Direct erna reden de eerste auto’s alweer over de belangrijke verkeersader.

Tijdens deze eerste fase is het brugdek hersteld en opnieuw geasfalteerd. Ook zijn camera’s voor de bediening en extra afsluitbomen geplaatst. Ook is het brugwachtershuisje opgeknapt.

In januari 2020 wordt er opnieuw aan de brug gewerkt. Acht weken lang vinden dan werkzaamheden plaats die het mogelijk maken om de brug op afstand te bedienen. Ook wordt dan de aandrijving van het beweegbare gedeelte onderhanden genomen.

Advertentie

Leiden Leiderdorp


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×