Stierenbrug weer open voor verkeer

12

De Leiderdorpse of Stierenbrug tussen Leiden en Leiderdorp is weer open. Zes weken lang werd er in de zomerperiode aan de brug gewerkt, waardoor deze helemaal was afgesloten voor het wegverkeer en bepaalde periodes ook voor het vaarverkeer. De Leiderdorpse wethouder Daan Binnendijk opende de gesloten slagbomen vrijdagavond met een druk op de knop. Direct erna reden de eerste auto’s alweer over de belangrijke verkeersader.

Tijdens deze eerste fase is het brugdek hersteld en opnieuw geasfalteerd. Ook zijn camera’s voor de bediening en extra afsluitbomen geplaatst. Ook is het brugwachtershuisje opgeknapt.

In januari 2020 wordt er opnieuw aan de brug gewerkt. Acht weken lang vinden dan werkzaamheden plaats die het mogelijk maken om de brug op afstand te bedienen. Ook wordt dan de aandrijving van het beweegbare gedeelte onderhanden genomen.

Delen

12 reacties

  1. FIjn! Ik rijd graag een stukje voor mijn ontspanning en dan kom ik best vaak over deze brug. Het heeft wel lang geduurd trouwens, maar eind goed al goed.

  2. Helaas maakt de brug nu nog meer herrie dan voor renovatie. Elke keer als er nu (bestel)bus of vrachtwagen overheen rijd, klinkt het alsof er blad met glazen omvalt of metaalplaten op elkaar vallen. Kennelijk iets niet goed afgemonteerd.

    Ook zijn de camera’s (nog) niet geplaatst en is het brugwachtershuisje (nog) niet opgeknapt, zoals wordt gesteld in het artikel. Ook hebben ze de graffiti niet verwijderd.

  3. Waarom hebben ze dit nu niet meteen gedaan en gaan ze in januari 2020 weer 8 weken lopen rommelen aan die brug ? Gaat die dan weer 8 weken dicht ? Ik hoop het toch van niet, ik wordt er nu even niet goed van…., ik werk nu 3 jaar in Leiderdorp en al 3 jaar heb ik een rot eind om moeten rijden omdat die brug dicht was voor langere tijd …. Dit hadden ze nu toch in 1 keer allemaal kunnen maken en repareren i.p.v. in januari 2020… , sorry hoor, maar hier wordt echt niet logisch gedacht….

  4. Ruud Koet

    Waarom hebben ze dit nu niet meteen gedaan en gaan ze in januari 2020 weer 8 weken lopen rommelen aan die brug ? Gaat die dan weer 8 weken dicht ? Ik hoop het toch van niet, ik wordt er nu even niet goed van…., ik werk nu 3 jaar in Leiderdorp en al 3 jaar heb ik een rot eind om moeten rijden omdat die brug dicht was voor langere tijd …. Dit hadden ze nu toch in 1 keer allemaal kunnen maken en repareren i.p.v. in januari 2020… , sorry hoor, maar hier wordt echt niet logisch gedacht….

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline