Sloop eerste woningen Zeeheldenbuurt nu echt van start

5

Afgelopen week is in opdracht van woningbouwcorporatie Portaal begonnen met de daadwerkelijke sloop van circa tachtig woningen in de Zeeheldenbuurt in Leiden. Het gaat om 32 eengezinswoningen in de Trompstraat en de Van Speykstraat en 48 beneden- en bovenwoningen langs de Zijlsingel en in de Evertsenstraat.

De afgelopen weken is eerst asbest uit de leegstaande woningen gehaald en ook werden de achtertuinen leeggehaald. Nu die klus is geklaard, gaan ook de verouderde huisjes zelf tegen de vlakte. Ze maken plaats voor nieuwbouw.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Nu is de sloop van de woningen in de @zeeheldenbuurtleiden echt begonnen

Een bericht gedeeld door sleutelstad (@sleutelstad) op

Angst voor asbest niet nodig
Vanmorgen werd bij de politie een melding gedaan van asbest dakplaten die in de Evertsenstraat tegen een tuinmuur stonden van een te slopen woning. Handhavers van de gemeente Leiden schakelden Portaal in om te controleren of het inderdaad ging om achtergebleven asbesthoudend sloopafval.

Dat is niet het geval meldt de corporatie. “Wij kunnen bevestigen dat er geen asbest in de golfplaten zit,” aldus een woordvoerster naar aanleiding van vragen van Sleutelstad.

Delen

5 reacties

  1. Dat was geen prettige buurt om een wandeling door te maken. Ik hoop dat er iets fraaiers voor terug komt. Maar als het wederom sociale bouw wordt, dan vrees ik het ergste. Die bouwsels van Portaal zijn meestal een schande voor onze mooie stad.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline