(Foto's: Reanne van Kleef).

Roeivereniging Njord verduurzaamd met 45 zonnepanelen

Roeivereniging Njord heeft het dak van het clubhuis gevuld met 45 zonnepanelen. Het doel van de studentenroeivereniging is om zelf energieneutraler te worden, maar ook om andere studentenverenigingen aan te sporen om te verduurzamen. De zonnepanelen zijn mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Rabobank en werden vorige week feestelijk in gebruik genomen door sportwethouder Paul Dirkse.


Reanne van Kleef sprak met Reinier Schouten van Njord Goes Green over de verduurzamingsacties van de roeivereniging.

Drie jaar geleden werd Njord Goes Green (NGG) opgericht als duurzaamheidscommissie van Njord. Deze commissie onderzoekt op welke manieren Njord haar ecologische voetafdruk op de wereld kan verkleinen om vervolgens zelf actie te ondernemen of maatregelen voor te stellen aan het bestuur. Na de eerste brainstormsessie werd duidelijk dat Njord moest overstappen op groene en hernieuwbare energie. De zonnepanelen zijn daar nu de uitwerking van.


Sportwethouder Paul Dirkse over de zonnepanelen van Njord en het verduurzamen van sportverenigingen in het algemeen.

 

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×