Na 800 jaar vertrekt familie uit kasteel Duivenvoorde

18

Kasteel Duivenvoorde in Voorschoten is sinds 1226 altijd bewoond geweest door één en dezelfde familie. Daar komt binnen enkele weken een eind aan met de verhuizing van de huidige bewoners, Ludolphine Schimmelpenninck van der Oye (75) en haar man Roland van Haersma Buma (74). Het echtpaar verhuist naar een appartement in Den Haag. Maar weinig mensen kunnen roemen op een zo lange familiegeschiedenis op hetzelfde kasteel.

Kasteel Duivenvoorde is eind december deels tijdelijk open voor het publiek en de plannen voor wat er daarna met het kasteel gaat gebeuren, zijn nog in ontwikkeling. Meer op www.kasteelduivenvoorde.nl.

 

Delen

18 reacties

 1. Willem Beij

  Nu nog de Oranjehuizen ! zei mijn buurman..maar die komt net een jaar als vluchteling hier wonen..wat moet je met zo´n ´´mens´´of ben ik ruimhartig´´ als ik mens schrijft ?

 2. Een Leids burger op

  Het luxe “woonprobleem” van de elite.
  .

  Gelukkig hoeft de barones niet 7 jaar te wachten op een betaalbare sociale huurwoning. 🙂
  En mocht zij en haar echtgenoot het in dat appartement toch niet bevallen kan zij straks altijd nog haar intrek nemen in het oude V&D-pand in Leiden waar nu nog Hudson-Bay in zit. 🙂

  • Deze verhuizing heeft helemaal niets met sociale huur te maken, dus slaat je commentaar nergens op!

    • Welke consequenties? Dat een rijk iemand meer kan kopen dat een niet rijk iemand? Dat is geen vergelijking, maar een vaststelling. Die trwouwens voor alles van toepassing is, niet alleen bij woningen.

 3. Dankzij de adel en hun zorg voor hun landgoederen is nog niet heel Nederland door ambitieuze wethouders volgebouwd met industrieterreinen. En kunnen we dus nog genieten van prachtige landschappen.

 4. Oei, wat een jaloerse reactie. Wat laat je kennen ‘leids burger’ een echt leidse burger laat een ieder in zijn/haar waarde.

  • Een Leids burger op

   Nee hoor Evelien, ik hoef niet in een kasteel te wonen. 🙂
   Maar de strekking van mijn reactie was dat het veel moeilijker is voor veel Leidse burgers om te verhuizen en een geschikte woning te vinden dan voor zo’n barones.

   • Tsja, dat is van toepassing op alle mensen die toevallig en/of door hard werken een gevulde bankrekening hebben. Waarom zou je dat aanhalen in een commentaar bij een stukje dat iemand gaat verhuizen?

    • Een Leids burger op

     Zelfs ook ook voor mensen die goed verdienen is het moeilijk om geschikte (andere) woonruimte te vinden. Voor zo’n barones niet.

     • Ik heb het niet over goed verdienen, maar een gevulde bankrekening! Verder koopt ze een appartement in Den Haag, heeft dus totaal niets met Leiden te maken. Dus hou je domme commentaar voor je alsjeblieft.

     • Een Leids burger op

      Hou zelf je domme commentaar voor je als je niet in staat bent om de vergelijking die ik maakte te begrijpen.

     • Leg dan uit welke vergelijking! Iemand met veel geld, die niet in Leiden woont en een woning koopt in een andere stad dan Leiden, vergelijk je met ?
      Er zijn wekelijks honderden mensen in Nederland die niet in Leiden wonen en niet inLeiden een woning kopen, waar wil je die dan mee vergelijken?

Je bent nu offline