(Foto: Voorschotense Krant).

Na 800 jaar vertrekt familie uit kasteel Duivenvoorde

Kasteel Duivenvoorde in Voorschoten is sinds 1226 altijd bewoond geweest door één en dezelfde familie. Daar komt binnen enkele weken een eind aan met de verhuizing van de huidige bewoners, Ludolphine Schimmelpenninck van der Oye (75) en haar man Roland van Haersma Buma (74). Het echtpaar verhuist naar een appartement in Den Haag. Maar weinig mensen kunnen roemen op een zo lange familiegeschiedenis op hetzelfde kasteel.

Kasteel Duivenvoorde is eind december deels tijdelijk open voor het publiek en de plannen voor wat er daarna met het kasteel gaat gebeuren, zijn nog in ontwikkeling. Meer op www.kasteelduivenvoorde.nl.

 

Maatschappij Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×