Band of Liberation toch niet in 3 October Optocht

25

Hoewel het besluit van de 3 October Vereeniging om Tamarco en de Band of Liberation niet mee te laten doen aan de Grote Optocht op 3 oktober is teruggedraaid, zullen de toeschouwers het toch zonder dat laatste orkest moeten doen.

Muzikaal leider Simon Dubbelaar krijgt het orkest niet meer bij elkaar. Veel leden zijn andere verplichtingen aangegaan toen ze te horen kregen dat ze dit jaar niet werden ingehuurd en die afspraken kunnen niet allemaal worden verzet.

Toen de 3 October Vereeniging op het besluit terugkwam en de twee korpsen alsnog een plekje gaf, voor de optocht uit in plaats van tussen de praalwagens, zei Dubbelaar al dat zijn mensen geen pionnen zijn die je zomaar heen en weer kunt schuiven.

Op 2 oktober is de Band of lLberation wel present.

Delen

25 reacties

 1. Ria van den Broek

  ik snap hier geen klote van blijf van 3 oct af ze lopen al jaren mee en de geen die klagen moet maar oor dopen in doen nog even heb we niks meer hier in het land .

   • Fred Beerenfenger op

    Wat bedoel je met vertalen Hans ?? Moet het in het Engels of op zijn “boudets”?

    • Badinerende tekst Fred met jou opmerking over Hans , volkomen misplaatst! Ik begrijp de tekst ook niet. Geen punten, komma’s en krom taalgebruik. volkomen correcte opmerking van Hans.

    • ‘Moet maar oor dopen in doen’….geen idee wat de betekenis is, dus als je het kan uitleggen Fred..

     • Een Leids burger op

      Jongens, jongens toch. Is begrijpende lezen nu weer zo moeilijk. Ok, mevrouw van den Broek schrijft weliswaar geen correct Nederlands, maar het is toch wel te begrijpen hoor.

      Vertaling:” Ik snap hier niets van. Blijf van 3 oktober af. (d.w.z. ga niet allerlei veranderingen doen). Ze(=the band of Liberation) lopen al jaren mee. En diegene die klachten heeft moet maar oordoppen in zijn|haar oren doen. (zodat men de muziek niet hoort.)
      Nog even en we hebben niets meer hier in dit land.”
      .

      Je kunt het inhoudelijk over eens of oneens zijn, maar om nu te zeggen dat het onbegrijpelijk zou zijn….

   • Dank voor de vertaling, ik had niet door dat het een puzzel was waar je delen van woorden bij elkaar moest zoeken

 2. Jammer dat The Band of Liberation er dit jaar niet bij is.
  Een leermoment voor de verantwoordelijke 3 oktobermensen.

  Liever had ik gezien dat ‘Jazzband’ Staten Generaal zich
  had teruggetrokken.
  Jazz rond Leidens Ontzet hoort gespeeld te worden door maar
  één orkest: The Frits Landesbergen Big Band.
  Waar? Aan de voet van De Burcht.

 3. Los van het antwoord op de vraag of ze nu wel of niet goed spelen’; BoL is niet Leids én kan niet echt traditie worden genoemd, want ze zijn in 2000 opgericht ter ere van herdenking WOII. Dát is hun speelveld.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline