Stef Broenink en Ward van Zeijl in de studio van Sleutelstad (Foto's: Susanne Ottenheym)

Leidse roeiers kijken tevreden terug op succesvol WK in Linz

De laatste week van augustus boekten de Nederlandse roeiers mooie resultaten in het Oostenrijkse Linz waar de wereldtop zich verzamelde voor het WK roeien. Er werd blik getrokken zoals dat in roei-jargon heet en kwalificaties behaald voor de Olympische Spelen die volgend jaar in Tokio worden gehouden. Skiffeur Stef Broenink (Njord) en Ward van Zeijl (Asopos) die meedeed in de lichte mannen vier, waren afgelopen week te gast in Sport071.

Ward van Zeijl haalde met zijn roeimaten Bart Lukkes, David Kampman en Damion Eigenberg een bronzen medaille op in de dubbelvier voor de lichte mannen, dat is geen Olympisch nummer, en dus worden Ward en zijn teamgenoten niet ondersteund door de roeibond. Maar op eigen kracht en geholpen door familie, vrienden en de eigen roeiclubs slaagt Ward er al een heel seizoen in aansprekende prestaties neer te zetten, zoals een zilveren plak bij het EK. In de hoop dat de roeibond hen opmerkt en alsnog wat (financiele) steun gaat geven. Doel is ook de Olympische Spelen, maar dat wordt wel een fikse strijd om in de lichte dubbel twee mee te mogen doen, dat wel op het Olympische programma staat.

Voor Stef Broenink was er geen eremetaal, hij werd vijfde, maar tussen plek 1 en plek 5 zat er slechts 1,5 seconde verschil. Een keer met je ogen knipperen en het is niet te zien wie er wint. Jammer dat het geen medaille is, vindt ook Setf zelf, maar zijn vijfde plaats geeft wel recht op deelname aan de Olympische Spelen. Hoewel daarbij altijd een slag om de arm wordt gehouden, want de boot is nu geplaatst. Wie er uiteindelijk in gaat roeien wordt later beslist. Maar met deze goede prestatie in de skiff en ook al eerde op het EK, waar Stef zilver veroverde en vlak achter de nummer 1 eindigde, kan men eigenlijk niet om de Leidenaar heen.


Sport071-presentator Gerry van Bakel in gesprek met Ward van Zeijl en Stef Broenink.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×