(Foto's: Chris de Waard en Emile van Aelst).

Unicum heeft eerste padelpark van Leiden

“Eén padelbaan is niks en met twee banen heb je een park.” Voorzitter Rudy van Zijp van TPC Unicum is duidelijk in zijn nopjes met de twee banen die zaterdag officieel in gebruik werden genomen op het terrein van Unicum aan de Haarlemmerweg.

Na enkele toespraakjes van onder meer de KNLTB, sportwethouder Dirkse en de voorzitter zelf was het tijd voor twee officiële momenten. Als eerste werd er een groepsfoto gemaakt met de KNLTB-padelvlag in een van de twee nieuwe padelkooien, daarna gaven Van Zijp, Dirkse en twee medespelers een demonstratie van het spelletje dat enkele jaren geleden uit Spanje is overgewaaid en snel aan populariteit wint. Daarna gingen de banen open voor iedereen.

Chris de Waard sprak met sportwethouder Paul Dirkse en Unicum-voorzitter Rudy van Zijp over de nieuwe banen.

Padel is een vri jonge sport, maar wordt bij Unicum al enkele jaren beoefend. “We hadden alleen geen banen, dus we speelden altijd uit. maar we zijn wel al kampioen geworden,” lacht Van Zijp die denkt dat met de eigen banen het aantal padelleden bij zijn club snel zal toenemen. De naam van Unicum is inmiddels al veranderd van TC Unicum naar TPC Unicum en de eerste tien tot twintig leden van buiten de club hebben zich inmiddels aangemeld.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Vanmiddag zijn bij Unicum twee padelbanen officieel in gebruik genomen door o.a. sportwethouder @pdirkse

Een bericht gedeeld door sleutelstad (@sleutelstad) op

Unicum heeft nu twee padelbanen en voor de derde baan zijn fundering en belijning ook al aangebracht. “Er hoeft alleen nog maar een kooi opgeschroefd te worden,” zegt Van Zijp die voor het zover is met zijn bestuur eerst even wil aankijken of padel inderdaad snel gaat groeien. “Om de sport snel bekender te laten worden, zijn de banen daarom ook beschikbaar voor niet-leden. Die kunnen gewoon een baan huren.”

 

 

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×