(Foto's: J.P. Kranenburg).

Laatste editie Christa's Ride trekt recordaantal deelnemers

“Ik hoop dat we met een knaller eindigen”, zei organisator Paco Busteros León toen hij de laatste editie van de Christa Mensert Memorial Ride aankondigde. En dat is gelukt, want aan de tiende editie van Christa’s Ride deed gisteren een recordaantal van 321 deelnemers mee en er werd 2800 euro opgehaald voor het Instituut Asbestslachtoffers. Het totaalbedrag dat de afgelopen jaren bij elkaar gefietst is komt daarmee op ruim 17.000 euro.

Op het nieuws dat Busteros León ging stoppen met de organisatie van Christa’s Ride heeft hij verschillende reacties gekregen. Veel mensen vonden het jammer, maar begrepen ook wel dat de organisatie een te grote tol eist op zijn tijd en gezondheid. Nadat voor de laatste keer het startschot had geklonken, liet hij weten nog steeds achter zijn keuze te staan. “Ik maak me nu nog even zorgen over of alle fietsers weer veilig binnen komen, maar ik ben ook opgelucht. Het is goed geweest. Ik wil vooral heel graag iedereen bedanken die dit heeft mogelijk gemaakt: vrijwilligers, sponsors, maar vooral ook alle fietsers.Het ontroert me heel erg, een diepe buiging voor jullie allemaal!”


Reanne van Kleef in gesprek met organisator Paco Busteros León over de laatste Christa Mensert Memorial Ride.

Bestuursvoorzitter Rob van der Heijden van Instituut Asbestslachtoffers nam met veel genoegen de laatste cheque in ontvangst. “Een financiële bijdrage als deze is uitermate belangrijk voor ons. Hierdoor kan fundamenteel onderzoek plaatsvinden in het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis. Nog steeds melden zo’n vijf- tot zeshonderd asbestslachtoffers per jaar zich en de ziekte is nog steeds niet onder controle. Het is ontzettend jammer dat dit de laatste editie was. Het is zo mooi dat mensen van jong tot oud zich inzetten voor het goede doel. Ik begrijp de overweging van Paco heel goed, maar we gaan het wel missen.”


Bestuursvoorzitter Rob van der Heijden van Instituut Asbestslachtoffers over de bijdrage van de Ride aan onderzoek.

Dikkebandenrace
Dit jaar vond voor de tweede keer Christa’s dikkebandenrace plaats op de skeelerbaan van Vereniging IJssport Leiderdorp. Kinderen van 5 tot en met 12 jaar streden in verschillende leeftijdscategorieën om het ‘Leiderdorps kampioenschap’. Dit jaar waren er al meer kinderen dan vorig jaar en Busteros León overweegt om dit evenement wel een vervolg te geven, maar daar denkt hij nog even over na.

Leiderdorp Regio Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×