Wethouder Willem Joosten proost met een biertje uit een ecoglas tijdens de Jaarmarkt Leiderdorp. (Foto's: J.P. Kranenburg).

Leiderdorp experimenteert met ecoglazen

Met een pilot tijdens de Jaarmarkt Leiderdorp die afgelopen zaterdag voor het tweede jaar op rij werd gehouden, is ook de gemeente Leiderdorp begonnen met het gebruik van ecoglazen bij evenementen. “En voor zover ik weet is het best goed gegaan,” meldt wethouder Willem Joosten na afloop. Hij mocht tijdens de jaarmarkt alvast uit het ecovaatje tappen.

Chris de Waard in gesprek met wethouder Willem Joosten over het gebruik van ecoglazen in het dorp.

Joosten wil nu ook met de andere evenementenorganisatoren in gesprek over het gebruik van de hardplastic bekers die over enkele jaren door Europese regelgeving sowieso verplicht worden gesteld. Er komt in Leiderdorp waarschijnlijk geen uniform systeem zoals in Leiden. De evenementen in Leiderdorp verschillen onderling nogal. De een werkt met muntjes, de andere met contant geld. Sommige evenementen zijn op eigen terrein zoals bij Brasserie Park. “Zo heeft elk evenement z’n eigen dynamiek,” zegt Joosten die denkt dat het voor iedereen vooral wennen. “Uiteindelijk gaat het om een mentaliteitsverandering”.

Natte tweede editie jaarmarkt
De jaarmarkt zelf die afgelopen weekeinde voor de tweede keer werd georganiseerd, werd ondanks regen en wind goed bezocht. Wat misschien ook wel hielp was dat ook het Winkelhof dit keer meedeed, waardoor bezoekers ook even naar binnen konden om tussen de kraampjes in het overdekte winkelcentrum te struinen. Hoogtepunt was een optreden van Ruth Jacott.

Cultuur Duurzaamheid Economie Leiderdorp


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×