In het programmaboekje van de Kunstroute zijn alle deelnemers te vinden. (Foto: Robbert Beurse).

Record aantal deelnemers 6e Kunstroute in Zoeterwoude

In het weekend waarin veel gemeenten in Nederland de deuren van hun monumenten openen in het kader van Open Monumentendag (14 en 15 september), verwelkomen de kunstenaars van Zoeterwoude-Dorp en Rijndijk bezoekers in hun huis of atelier.

Iedere drie jaar organiseert de Stichting Kunst en Cultuur Zoeterwoude een kunstroute. Het aantal deelnemers groeit telkens. “Bij de vorige editie in 2016 waren het er nog 65, aan deze 6e Kunstroute doen 81 kunstenaars mee”, aldus Wil van Leeuwen, voorzitter van de stichting. Nadat burgemeester Liesbeth Bloemen om 10.00 uur de officiĆ«le opening verricht in de Dorpskerk kunnen de naar verwachting 1500 bezoekers tussen 11.00 uur en 16.30 uur hun eigen route maken langs de deelnemende kunstenaars.


Robbert Beurse in gesprek met Wil van Leeuwen over de Kunstroute.

Stier
De aftrap voor de 6e Kunstroute werd enkele weken geleden al gegeven. Kunstenaar Patrick Visser maakte een beeld van een stier dat op 23 augustus op het Dorpsplein werd geplaatst. De stier blijft in ieder geval tot dierendag (4 oktober) op het Dorpsplein staan. Daarna beslist de gemeente of hij terug gaat naar de beeldentuin van Visser, een nieuwe plek krijgt in het dorp of op het plein blijft staan.

Cultuur Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×