Cultuurmarkt Voorschoten 2018 (Foto: archief Emile van Aelst).

Cultuurmarkt Voorschoten biedt overzicht wat er komend seizoen is beleven op cultureel gebied

Tijdens het Weekend van Voorschoten dat vrijdag 13 september begint, neemt de cultuurmarkt op zaterdag een prominente plaats in. De Cultuurfabriek Voorschoten probeert alle culturele organisaties en evenementen samen te brengen om zoveel mogelijk publiek te werven voor de tientallen concerten, exposities en voorstellingen die het komend seizoen gaan plaatsvinden. Rini Teunissen en Murielle Jonk kwamen bij Nieuws071 vertellen over hun aftrap.

“Er zijn het komende jaar wel zeventig concerten,” vertelt Teunissen. “Van pop tot jazz tot klassiek. Het is een heel veelzijdig aanbod.” Tijdens de cultuurmarkt wordt ook de seizoensfolder gepresenteerd waar alle evenementen in zijn opgenomen. “Het is lastig om er een paar highlights uit te lichten,” zegt Murielle Jonk, “je kunt het best een kijkje komen nemen. Toegang tot de cultuurmarkt is uiteraard gratis.”

De opening van de cultuurmarkt wordt extra luister bijgezet door de première van het vernieuwde dorpslied ‘Parel aan de Vliet’. Het lied heeft een opfrisbeurt gekregen en een extra couplet. Om 11.00 uur zal het voor het eerst in het openbaar klinken. Theunissen en Jonk nodigen iedereen van harte uit mee te komen zingen.


Nieuws071-presentator Gerry van Bakel in gesprek met Rini Teunissen en Murielle Jonk van de Cultuurfabriek Voorschoten over de cultuurmarkt aanstaande zaterdag 14 september.

Cultuur Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×