(Foto: archief Sleutelstad).

Bowlingcompetitie al 40 jaar een traditie bij de Oogvereniging

Samen bowlen, juichen om een strike. Als er om een sport een positief imago hangt van eindeloze gezelligheid, dan is het wel bowlen en dat maakt deze sport zo geschikt voor mensen met een visuele beperking. “We willen mensen stimuleren tot bewegen,” zegt Rik Wouters, voorzitter van de afdeling Zuid-Holland van de Oogvereniging. “Het is belangrijk dat blinden en slechtzienden hun huis uitkomen. Eenzaamheid is een groot probleem.”

Elke tweede zaterdag van de maand gaan de teams van de Oogvereniging bij Bowlingbaan Menken met elkaar de strijd aan. Al gaat het meer om de lol dan om de winst, toch wil iedereen aan het eind wel weten wie de hoogste score heeft gehaald. Op verzoek kunnen de goten van de bowlingbaan worden opgevuld. Wie interesse heeft kan gewoon langskomen om te ervaren of het iets is. De bowling begint om 10.30 uur, inloop vanaf 10.00 uur. Inschuiven in de competitie is ook na de seizoensstart nog wel mogelijk. “We doen dit al veertig jaar, dus dat bewijst dat er veel animo voor is. Dit jaar is ons ledental met 75 gegroeid. We proberen steeds nieuwe activiteiten aan te bieden, maar wat goed loopt laten we natuurlijk niet los.”


Sport071-presentator Gerry van Bakel in gesprek met Rik Wouters, voorzitter Oogvereniging Zuid-Holland.

Naast het bowlen organiseert de Oogverening elke eerste vrijdag van de maand een Oogcafé in het Huis van de Buurt in de Stevenshof. Aanmelden wordt op prijs gesteld maar is niet noodzakelijk. Voor meer informatie over alle activiteiten van Oogvereniging Zuid-Holland kun je emailen naar zuidholland@oogvereniging.nl.

Maatschappij Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×