Tessa van Schagen (tweede van links) met het Nederlands team. (Archieffoto: Erik van Leeuwen)

Tessa van Schagen stopt met atletiek als topsport

De Leidse atlete Tessa van Schagen stopt per direct met atletiek als topsport. Ze geeft aan dat ze zich niet meer honderd procent kan inzetten voor haar sport en dat het dan tijd is om te stoppen. De 25-jarige sprintster van Leiden atletiek won in haar carrière meerdere nationale en internationale titels en nam in 2016 deel aan de Olympische Spelen. Ook was ze opgenomen in de Leidse Olympische ploeg.

Via social media maakte Van Schagen het nieuws bekend: “Bij deze wil ik jullie laten weten dat ik stop met atletiek als topsport. Ik hou van de sport, maar ik merk dat ik niet meer elke dag 100% kan geven. Topsport is alles of niets en daarom heb ik deze beslissing voor mijzelf gemaakt. Tijdens mijn jaren als topsporter heb ik gelachen, gehuild en vooral heel veel genoten. Ik heb zoveel geleerd van deze jaren en alle ervaringen neem ik de rest van mijn leven met mij mee. Nu is het tijd voor nieuwe avonturen! Ik wil iedereen bedanken voor alle steun de afgelopen jaren!”

Titels
Van Schagen behaalde de meeste successen op de 200 meter sprint. Tweemaal werd ze Nederlands kampioen indoor (2013, 2015)  en vijf keer pakte ze de titel op de buitenbaan (2014, 2016, 2017, 2019).

In 2016 werd ze Europees kampioen met het Nederlands estafetteteam op de 4 x 100 meter, waar ze een team vormde onder andere Dafne Schippers.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×