Kim Vermaas opende de score tegen Avanti (Foto's: Wim de Leeuw).

Scylla zet succesvolle seizoensstart voort

De mannen van Scylla – met Kim Vermaas – haalde uit tegen Avanti uit Hazerswoude en sleepte er in het hol van de leeuw een dikke zege uit, het werd 1-5 voor de Leidenaren. Het vrouwenteam van Scylla speelde gelijk tegen Westa in Wessem.

Tegen Avanti boekte het herenteam van Scylla in de eredivisie dit weekend een belangrijke overwinning. Na de 4-2 winst van afgelopen week op Salamanders, pakte Scylla in Hazerswoude wederom de winst. Kim Vermaas zette Scylla in de eerste partij op het goede spoor door te winnen van Ruan Greyling. Greyling won wel de eerste game, waardoor het thuispubliek even hoop kreeg. De volgende games waren echter voor Vermaas die uitstekend spel liet zien. Kazeem Nasiru had vervolgens weinig moeite met oud-Scyllaan Simon Goessens. Toen ook Gerard Bakker Jr. met 3-1 won van Frank Hollak was het voor iedereen duidelijk dat Avanti aan het kortste eind zou trekken.

Na de pauze zette Scylla de goede lijn door. Nasiru (3-0 winst op Greyling) en Vermaas (3-0 winst op Hollak) maakten er vlotjes 5-0 van. Goessens redde de eer voor Avanti door een 3-1 winst op zijn oud-teamgenoot Bakker. Door deze winst klom Scylla naar de tweede plek, met negen punten uit twee wedstrijden.

De dames van Scylla reisden voor hun eredivisiewedstrijd – zonder de zieke Marie Depuydt – af naar Wessem. Een belangrijke wedstrijd, aangezien tegenstander Westa een concurrent is voor de play-offs. Die zijn weliswaar nog ver weg, maar op de weg ernaartoe telt elk punt. Uiteindelijk deelden de teams de punten, een gelijkspel dat waarschijnlijk door beiden als een goed resultaat gezien kon worden.

Voor Scylla bleef Esmee van Marwijk (op de foto) ongeslagen door zowel Emma van der Zanden als Karlijn van Lierop met 3-1 te verslaan. Isabelle Tegelaar speelde goed, maar moest toch buigen voor Van Lierop en Anna Peters. Het derde Scylla-punt werd binnengehaald door Kim Hergelink. Na verlies tegen Peters (1-3) draaide Hergelink de rollen om in haar wedstrijd tegen Van der Zanden. In een spannende pot bleef ze net aan de goede kant van de score (10-12, 12-10, 5-11, 11-13).

 

 

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×