(Foto: Ruud van Vliet/Sporting Trigon).

Sporting Trigon laat zich geen tweede keer verrassen

De spelers van Sporting Trigon hebben aan de nederlaag van vorige week geen Apollo-syndroom overgehouden. Tegen de Haagse combinatie Dubbel Zes/Futura pakte de Leidse club op het eigen veld de volle winst met 17-13.

Vorige week werd in Heerhugowaard tegen Apollo in de slotminuten een voorsprong van vijf punten volledig verspeeld en dat leek afgelopen zaterdag bijna weer te gebeuren tegen de nog niet officieel gefuseerde Haagse korfbalverenigingen. De thuisclub leidde halverwege de tweede helft met 14-8 en leek dus op weg naar de duidelijke zege. Maar de Haagse opponent vond in het laatste kwartier de zogenaamde tweede adem en naderde tot 15-12. De formatie van coach John van Duuren was nu wel bij de les en wikkelde af naar de 17-13 overwinning.

Van gelijkwaardigheid tussen de teams was alleen sprake in de openingsfase van het duel (4-4), maar in de resterende tijd naar de pauze sloeg de balans door in Leidse voordeel. Via 6-4 werd met 10-5 het “bakkie thee” genuttigd. Na de hervatting was het eerste resultaat voor Sabine Anneeze met een fraaie doorbraak. DB/F profiteerde van een slordige Trigonfase, maar de thuisspelende club reageerde ook met een serie van drie, waarbij een fraaie onderhandse van Ferry Janssen zat (14-8). En al kwamen de bezoekers weer aardig in de buurt, de succesvolle doelpoging van Boyd Ouwerkerk ontzenuwde de mogelijke spanning (16-12). Hij heeft de voorkeur gekregen om het basis mannenkwartet te completeren. Het wedstrijdprogramma meldt dat Trigon komende zaterdag naar Oud Gastel moet om Juliana te bestrijden.

 

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×