Hot House Leiden trapte de jubileumactiviteiten af met een bijzonder muzikaal project op het Stadhuisplein. (Foto's: Chris de Waard).

Jazzpodium Hot House 50 jaar

Dit najaar bestaat het Leidse jazzpodium Hot House 50 jaar en de start van dat jubileum werd zondag luister bijgezet met een bijzonder muzikaal project op het Stadhuisplein. Daar bespeelde gitarist Bram Stadhouders het grootste mobiele dansorgel ter wereld, de Rhapsody. De muzikant is de eerste ter wereld ooit die live muziek maakt op een dansorgel (groot draaiorgel) en daarmee is hij dus de eerste ‘dansorgelgitarist ter wereld’.

Stadhouders bespeelt het enorme orgel via zijn gitaar en laptop, waarmee hij het orgel via midi aanstuurt, hij componeerde speciaal voor het orgel een aantal stukken. Het door Bram Stadhouders bespeelde Rhapsody-orgel is zeven meter lang en vijf meter hoog, bestaat uit achthonderd orgelpijpen, twaalf percussie-instrumenten, twee accordeons en weegt meer dan vijf ton.

Ellington Workshop
Dit najaar organiseert jazzpodium Hot House een workshop voor amateurmuzikanten. Uitgangspunt is de muziek van jazzpianist, orkestleider en componist Duke Ellington. De workshop staat onder leiding van Eric Boeren, een ervaren workshopleider en zelf onder andere actief als trompettist/kornettist in het All Ellington tentet.

De workshop start op maandagavond 28 oktober 2019, en er zijn acht sessies:
• zeven maandagavonden van 20.00 tot 22.30 met een half uur pauze,
• achtste sessie op zaterdagmiddag 14 december, met ’s avonds om 19.30 een presentatie voor publiek.

Locatie: Muziekhuis, Middelstegracht 123, Leiden.
Deelname aan 8 sessies/bijeenkomsten € 175,-
Er is plaats voor maximaal 15 deelnemers.
Inschrijven kan via de website van Hot House met vermelding van instrument.

Eric Boeren over de workshop
“In een serie van acht workshops gaan we veel spelen. Speelplezier staat voorop. Het gaat erom dat iedereen naar vermogen kan bijdragen aan het groepsresultaat. De arrangementen worden zo nodig herschreven of aangepast. De workshop staat open voor amateurmusici van elk niveau en voor alle instrumenten.

Als de bezetting bekend is, worden ook de arrangementen bekend gemaakt. Of er wel of niet een zanger(es) bij is, heeft dus gevolgen voor het repertoire.

Volgende concerten
12-10-2019: Vanbinsbergen Playstation
25-10-2019: Maarten Hogenhuis Sextet
27-10-2019: Teus Nobel Liberty Group “Journey of Man”

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×