(Foto's: Sleutelstad)

Nacht van Ontdekkingen ’ontdekt’ door ruim 4.000 bezoekers

De zevende editie van het kennis- en cultuurfestival Nacht van Ontdekkingen overtrof afgelopen zaterdag de voorgaande edities qua aantal bezoekers. Ruim 170 acts rond het thema licht en donker vormden het decor voor een leerzame en sfeervolle Nacht rondom het Rapenburg, Hortus Botanicus en het Pieterskerkplein. Het uitgebreide programma bracht ruim 4.000 bezoekers op de been.

Leiden Marketing directeur Martijn Bulthuis en Cultuurmakelaar Mirjam Flik zijn tevreden met het resultaat: “Het was aangenaam druk”, stelt Bulthuis. “We zien een stijging in de bezoekersaantallen ten opzichte van vorig jaar.”

Cultuurmakelaar Mirjam Flik zegt over het festival: “Het enthousiasme van al die theatermakers, kunstenaars en muzikanten en de vele wetenschappers die het programma inhoud weten te geven, sluit naadloos aan op het profiel van Leiden als stad van kennis en cultuur. Mede dankzij de Universiteit die ook dit jaar weer veel van haar locaties en wetenschappers beschikbaar stelde. Een prachtige basis om op voort te borduren en om zo verschillende doelgroepen met een diverse programmering komende jaren nog meer te betrekken.”

Voor het eerst dit jaar was er ook een ‘Middag van Ontdekkingen’ voor kinderen van acht jaar en ouder. In het Rijksmuseum van Oudheden konden zij wijze lessen volgen en coole proefjes doen. “De middag was druk bezocht en zeker voor herhaling vatbaar in 2020”, aldus Flik.

 

 

 

Cultuur Leiden Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×