Het faillissement van GHC is inmiddels afgewikkeld, maar de gemeente heeft volgens de Partij Sleutelstad de morele plicht om de resterende schuldeisers tegemoet te komen.

Partij Sleutelstad doet ultieme poging voor schuldeisers failliet GHC

Met een motie VOD (Vreemd aan de Orde van de Dag) gaat de Partij Sleutelstad (PS) nog een keer proberen om sportwethouder Dirkse ertoe te bewegen over de brug te komen met 49.000 euro om de obligatiehouders die jaren geleden de bouw van een jeugdhonk bij voetbalclub GHC mogelijk maakten schadeloos te stellen.

Chris de Waard in gesprek met Maarten Kersten van de Partij Sleutelstad over zijn voorstel om alsnog iets te doen voor de schuldeisers van het failliete GHC.

GHC ging failliet en bij de afwikkeling van dat faillissement werd een schuld van 80.000 euro die de club had bij de gemeente verrekend met de honderdduizend euro waarvoor een externe taxateur het jeugdhonk waardeerde. Van die ton ging verder 10.000 euro naar de curator zelf en werd 10.000 euro verdeeld onder een hele rij schuldeisers die gezamenlijk vele tienduizenden euro’s van de club tegoed hadden.

De Partij Sleutelstad komt nu opnieuw in actie voor de paar ondernemers die bedragen tussen de 4.500 en ruim 20.000 staken in obligaties om de financiering van het jeugdhonk rond te breien. Door het faillissement van GHC zijn ze hun geld kwijt, maar dat vindt fractievoorzitter Maarten Kersten van de PS te kort door de bocht. Juridisch hebben Hennie Colpa, Wijnand Sloos, Het Koetshuis en Lewo door het inmiddels afgewikkelde faillissement geen recht meer op het geld, maar moreel zeker wel vindt niet alleen Kersten maar ook de Rhijngeest Juristengroep die daarover een brief stuurde aan de raad.

“GHC had niet alleen een jeugdhonk, maar ook verschillende andere gebouwen,” schets Kersten de situatie van voor het faillissement. “En die overige gebouwen waren voor 819.000 euro verzekerd. Die zijn gewoon gratis in handen van de gemeente gevallen. De curator van GHC werd destijds ziek en er kwam een nieuwe curator die de zaken gewoon niet goed heeft afgewikkeld. Het is niet meer dan netjes om uit die waarde ook de laatste gedupeerden schadeloos te stellen.”

Morgenavond hoort Kersten in de raadscommissie Onderwijs en Samenleving wat de andere partijen van zijn voorstel vinden en op 17 oktober geeft de raad een finaal oordeel.

Leiden Politiek Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×