Op enkele plaatsen in Zoeterwoude heeft de gemeente vleermuiskasten opgehangen waar de vleermuizen overdag kunnen schuilen. (Foto: Robbert Beurse).

Vleermuizentocht door Zoeterwoude

De Vereniging: Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer (VANL) Wijk en Wouden organiseert vrijdag 27 september een vleermuizentocht door Zoeterwoude. Na een introductie trekken deelnemers er met een vleermuisdetector op uit in de omgeving van de boerderij. Tijdens de wandeling zullen de gidsen vertellen over de kenmerken, gewoonten en het aantal soorten van dit zoogdier.

De vleermuizentocht start vrijdag om 19.30 uur (koffie en uitleg) bij de hooiberg van boerderij Vierhuizen Vierhuizen (Geerweg 5 in Zoeterwoude).
Om 20.15 uur start de wandeling met vleermuisdetector.

Aanmelden per e-mail
Aanmelding kan alleen per email. VANL Wijk en Wouden geeft aan dat de excursie alleen door gaat bij voldoende aanmeldingen. Aanmelden via: wvdgeest@gmail.com.

Kosten
Voor leden van de VANL Wijk & Wouden is de wandeling gratis. Van niet-leden wordt een bijdrage gevraagd van € 3,- per persoon. Dit is incl. koffie bij ontvangst. Toegang is gratis voor nieuwkomers, die zich ter plekke aanmelden als W&W-lid (eerste jaar vrijstelling van contributie).

Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×