Het publiek verdrong zich voor het podium tijdens het optreden van Glennis Grace. (Foto's: J.P. Kranenburg).

Rrrollend Live trekt duizenden bezoekers naar Park Matilo

Het stralende weer zorgde er afgelopen weekeinde voor dat er nogal wat mensen afkwamen op de verschillende evenementen in de stad. Zo trokken de Kunstroute Leiden en de daarop volgende Nacht van Ontdekkingen samen zo’n 10.000 bezoekers en was het ook in Park Matilo flink druk.

Het voormalige Romeinse legerkamp was het toneel van de allereerste editie van Rrrollend Live. Niet alleen foodtrucks streken neer in het verborgen park tussen de wijken Meerburg en Roomburg, maar ook een hele serie artiesten passeerde de revue. Van Glennis Grace tot Barry Badpak. Organisator Trudy Kwik blikt tevreden terug op het festival dat zaterdagmiddag om 14.00 uur begon en waar langzaam maar zeker steeds meer bezoekers op af kwamen. Uiteindelijk stond de teller op zo’n 3.100 bezoekers.

Een van de bezoekers was Tom Leest. Het VVD-raadslid is niet alleen omwonende van het park, maar was via de stichting Mooi Matilo ook jarenlang ook promotor van Park Matilo: “Rrrollend begon rustig maar uiteindelijk werd het gezellig druk en heerste er een mooi sfeertje in de zon. ‘s Avonds was ook top! Ik had niet het idee dat er veel overlast was voor de buurt dus als de Leidenaars Matilo beter weten te vinden, dan mogen daar wat mij betreft meer van dit soort evenementen zijn.”

Advertentie

Cultuur Leiden rrrollend


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×