(Foto's: Chris de Waard).

Zeer tijdelijke ontheffing woonplaatsvereiste Voorschotense burgemeester

Als waarnemend burgemeester van Voorschoten mocht Pauline Bouvy-Koene de afgelopen jaren gewoon in Bernisse blijven wonen waar ze tussen 2005 en 2015 burgemeester was. Nu ze op 16 oktober wordt beëdigd als kroonbenoemde burgemeester is dat niet meer zo en moet ze van de gemeenteraad een ontheffing krijgen voor die zogeheten woonplaatsvereiste.

Morgenavond zal de Voorschotense raad haar die vrijstelling voor de periode van maximaal een jaar verlenen. Zo lang zal Bouvy-Koene er geen gebruik van maken. Ze verhuist op korte termijn naar Voorschoten. Niet naar Roosenhorst waar ze eerder opteerde voor een nog te bouwen woning, maar naar de Leidseweg. “Roosenhorst gaf gedoe, dus daar hebben we een paar maanden geleden vanaf gezien,” vertelt de burgemeester desgevraagd.

Inmiddels heeft ze overeenstemming bereikt met wethouder Nanning Mol en diens partner. Mol neemt morgenavond afscheid van de Voorschotense politiek en verhuist binnenkort naar Laren waar hij op 30 september geïnstalleerd wordt als burgemeester. Hij krijgt daar de beschikking over een ambtswoning, Bouvy betrekt de vrijkomende wethouderswoning.

Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×