Café Palmerie werd eerder al gewaarschuwd nadat de politie drugs had aangetroffen en er sprake was van een geweldsincident. (Archieffoto)

Café Palmerie voor zes maanden gesloten op last van burgemeester

Burgemeester Henri Lenferink heeft besloten om Café Palmerie aan het Valkenpad in Leiden voor de periode van zes maanden te sluiten. Reden voor deze tijdelijke sluiting is dat er in café een cash center aanwezig was en verschillende bezoekers in het verleden betrokken zijn geweest bij vermogens-, gewelds- en opiumdelicten. De sluiting is afgelopen vrijdag ingegaan en duurt tot 27 maart.

Dat er in het café cash center werd aangetroffen, betekent dat illegaal gokken kan worden gefaciliteerd. Daarnaast kan een cash center gebruikt worden om geld wit te wassen. Bij eerdere controles van politie bleek al dat een deel van de bezoekers van Café Palmerie betrokken is geweest bij vermogens-, gewelds- en opiumdelicten.

Openbare orde
Eerder heeft de gemeente Leiden ook al waarschuwingen gegeven en een sanctie opgelegd aan de eigenaar van Café Palmerie na het aantreffen van softdrugs en in verband met een geweldsincident. Met het aantreffen van een cash center was de maat voor burgemeester Henri Lenferink vol. Hij heeft besloten dat er een gevaar bestaat voor de openbare orde en het café voor zes maanden gesloten. Het cash center werd dit voorjaar al door de Kansspelautoriteit in beslag genomen.

Bezwaar
De eigenaar van Café Palmerie heeft bezwaar gemaakt tegen het besluit tot sluiting. Aan de voorzieningenrechter is direct gevraagd het besluit te schorsen, maar daar ging de rechter niet in mee. Ook in het kort geding dat volgde is de vordering om de sluiting te schorsen afgewezen.

112 Sleutelstad Economie Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×