Tussen het quizzen door werd geld ingezameld met een loterij. (Foto’s: Jaap van Meijgaarden).

Loterij voor Bas brengt 745 euro op

Met de loterij die Jarco Kortekaas vrijdagavond in de pauze van de pubquiz in De Eendenkooi in Zoeterwoude Rijndijk organiseerde is 745 euro opgehaald op voor de Bas van de Goor Foundation. Dit bedrag wordt toegevoegd aan de 2800 euro die Kortekaas onlangs inzamelde met zijn ‘Bingo voor Bas’.

Marathonloper Jarko Kortekaas (Hazerswoude) is ambassadeur van van de ‘Bas van de Goor Foundation’. Deze stichting met de naam van de bekende volleyballer zamelt geld in voor onderzoek en voorlichting over diabetes en het belang van sporten. De zoon van Kortekaas kreeg al op jonge leeftijd met de ziekte te maken. Om geld in te zamelen voor de stichting vertrekt Kortekaas binnenkort naar New York om daar, gesponsord, mee te doen aan de marathon.

Omdat de pubquizen van De Eendenkooi inmiddels het drukbezochte feestje van de Rijndijk zijn, benaderde Kortekaas De Eendenkooi met de vraag of hij daar reclame voor zijn actie mocht maken. “Aan acties voor erkende goede doelen werken we graag mee”, vertelt voorzitter Jaap van Meijgaarden, “dus hebben wij Jarko ruim baan gegeven”. Na een spannende en vaak hilarische quiz, die gewonnen werd door het team Après Skiërs, werden de prijzen onder de ca. 200 aanwezigen verloot.

Sport Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Whatsapp Studio
071 - 5235908

×