Jeroen Das is donderdagavond beëdigd als steunfractielid voor D66. (Foto: IJsbrand Terpstra)

Jeroen Das nieuw steunfractielid voor D66 Oegstgeest

De fractie van D66 Oegstgeest heeft versterking gekregen van de Jeroen Das. De 32-jarige Oegstgeestenaar was al actief als ondersteuner van de fractie, maar werd donderdagavond benoemd tot steunfractielid. Vanuit die rol zal Das zich namens zijn partij bezig gaan houden met duurzaamheid. Das neemt de plek in van steunfractielid Marieke Vonk, die tijdens de verkiezingen op plek 4 van de kieslijst stond en daardoor naast een zetel greep. Zij trekt zich nu terug uit de fractie.

De afgelopen tijd is er flink geschoven met de taken binnen de fractie van D66, waaraan met de komst van Das voorlopig een einde lijkt te komen. Hij zal zich focussen op duurzaamheid, waarmee hij vooral in de raadscommissie Ruimte actief zal worden. “Duurzaamheid is een gebied waarin we voor grote beslissingen staan die fundamenteel invloed gaan hebben op mensen hun leven”, zegt Das. “Daar wil ik graag mijn bijdrage aan leveren.” Hij zal zich daarnaast ook bezig gaan houden met de gemeentelijke financiën.


Verslaggever IJsbrand Terpstra in gesprek met Jeroen Das

Jeroen Das verhuisde eind 2017 naar Oegstgeest en stond tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op plek zeven voor D66. Sindsdien is hij betrokken bij de fractie. Eerst als fractie-ondersteuner en nu dus als steunfractielid. In het dagelijks leven werkt Das als ICT’er bij ABN Amro waar hij onder meer werkt aan de ontwikkeling van een chatrobot.


Jeroen Das werd samen met Joan Veldhuizen (Progressief Oegstgeest) beëdigd als steunfractielid

Oegstgeest Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×