In andere gemeenten wordt al gewerkt met elektrische auto's in de binnenstad. (Foto ter illustratie)

Leidse aanpak voor een schone bevoorrading van winkels

Ondernemers uit Leiden hebben samen met de gemeente en brancheverenigingen in een eerste werkbijeenkomst nagedacht over een schone aanpak van de bevoorrading van winkels en bedrijven.

De 35 deelnemers van de bijeenkomst deelden hun visie over de invulling van de Green Deal Zero Emission Stadslogistiek. De Green Deal ZES is een landelijke convenant voor het verduurzamen van de stadslogistiek en werd eerder dit jaar door wethouder Martine Leewis (Duurzaamheid) ondertekend.

In het overkoepelende Klimaatakkoord staat dat grotere steden uiterlijk in 2020 zero-emissie zones moeten hebben vastgesteld. Die zullen dan met ingang van 2025 ook voor goederenvervoer in de stad gelden. De precieze grootte van de nul-emissie zone is tijdens de bijeenkomst besproken, net als andere randvoorwaarden zoals stadsdistributiepunten, schone voertuigen, de verruiming van venstertijden voor het laden en lossen en het bevoorraden van winkels.

Het initiatief krijgt na deze eerste bijeenkomst in november een vervolg. Dan zal de basis worden gelegd voor een Leids convenant duurzame stadslogistiek.

Duurzaamheid Economie Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×