(Foto: Sporting Trigon).

Sporting Trigon haalt zege van heel ver tegen Juliana

De Leidse korfballers keken na 18 minuten tegen een achterstand aan van 10-0. Juliana uit Oud Gastel legde Sporting Trigon op de pijnbank en haalde een 100 procent score. Alles wat de thuisploeg uit Oud Gastel richting de korf gooide was raak. Maar uiteindelijk wist het Leidse team zich terug te knokken en pakte de volle winst met 15-16.

De uitwedstrijden van Sporting Trigon kenmerken zich door een grillig scoreverloop. In een eerdere uitwedstrijd tegen Apollo liet Sporting Trigon nog een mooie voorsprong tussen de vingers doorglippen, dit weekend moesten de Leidenaren toezien hoe hun tegenstander ver uit liep. Maar het lukte de mannen en vrouwen van coach John van Duuren om de wedstrijd te kantelen. Van Duuren bestempelde die de prestatie van afgelopen zaterdag als een hele grote stap.

Na de fataal lijkende opening (“we waren effe de weg kwijt”) werkte het Trigon-achttal punt voor punt aan de renovatie. En ook in dat eerste kwartier speelde Sporting niet eens zo slecht, maar Juliana scoorde optimaal. Bij rust was het voordeel nog steeds met 11-5 in handen van Juliana, maar daarna ging bij de thuisclub het scorend vermogen zienderogen achteruit. En daarvan profiteerde Trigon, het team bleef positief en kwam steeds meer tot scoren. De equipe van aanvoerster Mandy Bekooy naderde stap voor stap de steeds meer overtredingen makende tegenstander.

Bij 15-11 leek het toch nog mis te gaan, maar Trigon zette door. De top-scoorders bij de vrouwen Danya Kling en genoemde Bekooy brachten het verschil terug tot één punt, waarna de wissels het werk afmaakten. het slotakkoord was voor Pippa Jorissen, de net weer uit de VS teruggekeerde Belgische studente. Zij benutte haar één minuut speeltijd om met een gave en doeltreffende doorloop matchwinnares te worden. Van Duuren vond de 15-16 zege van ver gehaald maar wel verdiend. En zo blijft Sporting Trigon meedoen voor de plek bovenaan. Zaterdag 5 oktober komt hekkensluiter Refleks op bezoek.