Kennismaken met de asieldieren kan wel tijdens de Open Asieldag. Er worden die dag geen dieren geplaatst. (Foto: Chris de Waard).

5 oktober Open Asieldag bij Dierentehuis Stevenshage

De dag ná dierendag houdt Dierentehuis Stevenshage in Leiden de jaarlijkse Open Asieldag. Iedereen die de asieldieren een warm hart toedraagt en een kijkje wil nemen achter de schermen van het dierenasiel is die dag welkom. De toegang is gratis en er is van alles te doen voor jong en oud. De volledige opbrengst van alle activiteiten tijdens de Open Asieldag gaat naar de asieldieren van Stevenshage.

Tijdens de open asieldag kunnen de bezoekers op verkenning door het hondenspeelbos, het asielgebouw, langs de kattenquarantaines, de dierenartskamer en de hondenkennels. Verder is er een (vegan) ‘bake sale’ met allerlei zelfgebakken zoetigheden om mee te nemen of meteen op te eten. Cartoonist Maarten Wolterink is aanwezig om huisdieren vasrt te leggen en professioneel dierfotograaf Maud Velders kan een mooie foto verzorgen van de aanwezige honden. Ook is er weer een Silent Auction, waar op prachtige items geboden kan worden en zorgen hondentrainers Sylvia en Ingrid voor het nodige hersenwerk voor de honden. De knuffelberendokter houdt spreekuur van 13.00 tot 15.00 uur.

Op het buitenterrein is weer een informatiemarkt met allerlei dierenorganisaties, een rommelmarkt met veel leuke (dieren)spulletjes en het enveloppenspel.

Op de Open Asieldag plaatst het asiel geen dieren, maar iedereen die interesse heeft in een dier en het een goed thuis wil bieden, kan zijn of haar interesse die dag wel laten noteren bij de dierenverzorgers want kennismaken met alle dieren van Stevenshage kan wel.

De Open Asieldag wordt zaterdag 5 oktober gehouden tussen 11.00 uur en 16.00 uur bij Dierentehuis Stevenshage aan de Kenauweg 1 in Leiden. Parkeren kan op het naastgelegen terrein van Stedelijk Beheer Leiden. Het verzoek is om niet op de Kenauweg te parkeren om overlast te voorkomen en wie kan, doet er goed aan om op de fiets te komen.

Leiden Maatschappij Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×