Esmee van Marwijk. (Foto: Wim de Leeuw).

Terugblik Leids topsportweekend: LSG, ZZ Leiden, Scylla en ZVL-1886

Vijf Leidse topsportploegen kwamen dit weekend in actie. Voor de waterpolodames en -heren van ZVL-1886, de schakers van LSG IntelliMagic en Zorg en Zekerheid Leiden Basketball waren het de eerste wedstrijden in de competitie. Ook de tafeltennisdames van Scylla speelden dit weekend. Alle wedstrijden werden omgezet in winst.

Tafeltennis: Van Marwijk nog ongeslagen in competitie

In de eredivisie tafeltennis pakten de vrouwen van Scylla dit weekend hun eerste overwinning. Na gelijkspelen tegen Heerlen en Westa versloeg het Leidse team tegenstander Tanaka met 2-4. In Etten-Leur won Esmee van Marwijk haar beide partijen met overmacht, en zonder een game te verliezen. Een ongeslagen Van Marwijk is inmiddels geen bijzonderheid meer. De Leidse kopvrouw heeft in de competitie tot nu toe nog geen enkele partij verloren en is inmiddels uitgegroeid tot een van de toppers van de eredivisie.

Lees meer.

Foto: Wim de Leeuw.

Basketball: moeizame zege voor ZZ Leiden tegen Feyenoord Rotterdam

Zorg en Zekerheid Leiden is het seizoen met een overwinning begonnen, maar makkelijk ging het allemaal niet. Zeven minuten na rust stond Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball met 61-51 voor. De Leidse ploeg herstelde zich snel, maar wist de Rotterdammers niet echt van zich af te schudden. Uiteindelijk was de marge drie punten in Leids voordeel. Eindstand: 79-82.

Lees meer.

Foto’s: Marja van Tilburg.

Waterpolo: dubbele winst bij competitiestart

De beide teams van ZVL-1886 Teteroo zijn het nieuwe waterpoloseizoen prima begonnen. De vrouwen, die een moeizaam seizoen 2018-19 achter de rug hebben, boekten bij de opening van het nieuwe seizoen een duidelijke 15-8 overwinning op Polar Bears. De mannen namen de punten mee naar huis uit Barendrecht, waar ZPB werd geklopt met 8-9.

Lees meer.

Schaken: LSG verdedigt landstitel

De schakers van LSG IntelliMagic hadden het in de eerste wedstrijd uit tegen Groninger Combinatie onverwacht moeilijk. Uiteindelijk werd toch een 3,5-6,5 zege geboekt en gelijk een (gedeelde) eerste plaats ingenomen in de Meesterklasse. LSG is de afgelopen twee jaar landskampioen geworden.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×