(Foto: Wereldhave).

Renovatie parkeergarage Winkelhof begonnen

Vandaag zijn de renovatiewerkzaamheden aan de parkeergarage van winkelcentrum Winkelhof in Leiderdorp begonnen. “De verouderde garage wordt in verschillende fases volledig vernieuwd tot een uitnodigende, moderne en veilige parkeergarage,” zo meldt eigenaar Wereldhave. De garage blijft tijdens de werkzaamheden steeds open en toegankelijk voor bezoekers.

Onderdeel van de vernieuwing zijn werkzaamheden aan de bestrating, het verbeteren van de rijroute in de garage door onder andere het aanpassen van de inritten, het aanbrengen van bewegwijzering voor auto’s en voetgangers; zowel binnen als buiten de garage, het aanbrengen van looproutes voor voetgangers, het vernieuwen van de fietsenstallingen, het verbeteren van de entrees naar het winkelcentrum en het realiseren van speciale parkeerplaatsen waaronder een aantal met elektrische oplaadpunten.

Verbetering veiligheid
Om de veiligheid van de parkeergarage te verbeteren wordt de vernieuwde garage gesloten gedurende de nacht. Voor bewoners van de bovengelegen woningen en bezoekers aan Sportcity en Franky’s Bowling is het wel mogelijk om ’s nachts de garage in of uit te rijden. Ook wordt de garage uitgerust met een camerasysteem ten behoeve van de veiligheid.

Planning werkzaamheden
Vanaf 1 oktober tot 15 november 2019 wordt eerste fase van de werkzaamheden uitgevoerd. In deze periode is de in- en uitrit aan de Heinsiuslaan/Obool afgesloten. De garage blijft via de twee andere in- en uitritten bereikbaar. De vernieuwing van de parkeergarage wordt naar verwachting in de zomer van 2020 afgerond.

Nieuwe toiletten
Ook de openbare toiletten bij de ingang van Dirk van den Broek worden gemoderniseerd. “De nieuwe toiletten zijn een combinatie van service, design en hygiëne met als doel om bezoekers prettig te laten verblijven in het winkelcentrum,” aldus Wereldhave. Naast dames- en herentoiletten bestaat de toiletgroep uit een family-kamer met complete babyverschoningsplek plus kinder- en volwassenentoilet en een MIVA-toilet (mindervaliden). De nieuwe toiletten zijn in november gereed.

Economie Leiderdorp


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×