Achter de schermen bij politie Leiden Zuid: ‘leuk dat je kijkt naar mijn allereerste video!’

6

De politie in Leiden is begonnen met vloggen. Hoofdagent Paul neemt de kijkers in zijn eerste vlog mee in het werk van de politie Leiden Zuid. “Ik ga jullie meenemen in een noodhulpdienst en hoop dat ik jullie veel kan laten zien van wat wij doen”, spreekt hij in zijn eerste vlog. “Leuk dat je kijkt naar mijn allereerste video en laat vooral weten wat je ervan vindt, dat kan in de reacties hieronder.”

In de eerste aflevering van zijn vlog laat de politieagent zijn kijkers onder andere zien wat er gebeurt als er melding wordt gemaakt van een teruggevonden gestolen fiets en als er melding wordt gemaakt van een mogelijke beroving. Ook houdt Paul een auto staande met daarin iemand die mogelijk drugs heeft gebruikt en is te zien wat er gebeurd als er iemand wordt aangehouden.

De video’s zijn te bekijken op het Youtube-kanaal van Politie Leiden-Zuid, waar ook andere video’s van het werk van de politie zijn te zien.

Delen

6 reacties

 1. Mooie video. Een goede zaak om te laten zien wat jullie allemaal zo te doen hebben tijdens een dienst. Nu hopen, dat hierdoor meer begrip onstaat over jullie nuttige werkzaamheden

 2. Interessant en leuk, maar kijk goed uit. Want voor je het weet doe je tegenwoordig als oom of tante agent op social media een ‘politiek ongewenste uitspraak’ en krijg je de zwarte Piet toebedeeld. Zoals de Leidse teamchef mevrouw Aboulouafa, die haar mond moet dicht houden over het diversiteitsbeleid bij de politie en door haar baas Huyser op non-actief werd gesteld. Waarmee weer eens pijnlijk wordt aangetoond, dat de Nederlandse politieorganisatie nog steeds een macho-organisatie is waar weinig plek is voor diversiteit.
  Overigens de afgelopen weken geen enkel nieuwsbericht hierover voorbij zien komen op Sleutelstad, terwijl mij deze kwestie toch wel nieuwswaardig lijkt…

  https://www.nrc.nl/nieuws/2019/10/02/ik-heb-een-paar-mannen-pissed-off-gemaakt-a3975453

  • Een Leids burger op

   Volgens mij is die video van die hoofdagent bedoeld om het algemeen publiek een indruk te geven van zijn dagelijkse werkzaamheden , niet om misstanden binnen de politie(organisatie) zelf aan de orde te stellen. 🙂
   Overigens wel goed dat de daders niet herkenbaar in beeld komen.

Laat een reactie achter

Over de auteur

IJsbrand Terpstra

Politiek verslaggever in de Leidse regio en presentator van Politiek071.

Je bent nu offline