23 Aanhoudingen tijdens Leidens Ontzet; getuigen gezocht van steekpartij en mishandeling

De politie in Leiden is op zoek naar getuigen van een steekincident en een mishandeling tijdens Leidens Ontzet in de nacht van donderdag 3 op vrijdag 4 oktober. Hierbij raakten twee personen gewond.

Steekincident hoek Schapensteeg / Haarlemmerstraat
Rond 02.30 uur liep een 23-jarige Leidenaar met drie vrienden op de Oude Singel in Leiden in de richting van de Haarlemmerstraat toen een woordenwisseling ontstond met een groep van acht mannen. Dit mondde uit in een vechtpartij waarbij de 23-jarige Leidenaar door een van de mannen werd neergestoken. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis vervoerd. Van de verdachten ontbreekt ieder spoor.

Signalement verdachten
Alle verdachten hebben een Noord-Afrikaans uiterlijk en zijn tussen de 20 en 25 jaar oud. Een van de mannen had een hoofdband om zijn hoofd en een andere man droeg een muts met daarover een capuchon.

Mishandeling ’t Gangetje
Een 20-jarige Delftenaar liep rond 23.30 uur samen met zijn vriendin op ’t Gangetje in Leiden toen zij werden aangesproken door een groep mannen. Hierop ontstond een woordenwisseling waarna de 20-jarige Delftenaar enkele rake klappen kreeg van de mannen. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis overgebracht. Later op de avond hield de politie een 27-jarige Leidenaar aan als verdachte.

Getuigen gezocht
Wie iets heeft gezien of gehoord of informatie over deze geweldsincidenten heeft, wordt gevraagc te bellen met de recherche via 0900-8844 of M 0800-7000.

23 aanhoudingen
In totaal hield de politie de afgelopen twee nachten van Leidens Ontzet 23 personen aan. In de eerste nacht werden elf mensen aangehouden voor onder meer een mishandeling, een vechtpartij en alcoholmisbruik. In de tweede nacht verrichtte de politie twaalf aanhoudingen voor het merendeel alcoholmisbruik.

Verkeerscontrole
Bij een verkeersactie in de nacht van woensdag 2 op donderdag 3 oktober op de Haagweg in Leiden zijn bijna 500 bestuurders gecontroleerd. Vier personen zijn hierbij aangehouden voor rijden onder invloed. Daarnaast zijn twintig personen bekeurd voor diverse verkeersovertredingen.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×