23 Aanhoudingen tijdens Leidens Ontzet; getuigen gezocht van steekpartij en mishandeling

22

De politie in Leiden is op zoek naar getuigen van een steekincident en een mishandeling tijdens Leidens Ontzet in de nacht van donderdag 3 op vrijdag 4 oktober. Hierbij raakten twee personen gewond.

Steekincident hoek Schapensteeg / Haarlemmerstraat
Rond 02.30 uur liep een 23-jarige Leidenaar met drie vrienden op de Oude Singel in Leiden in de richting van de Haarlemmerstraat toen een woordenwisseling ontstond met een groep van acht mannen. Dit mondde uit in een vechtpartij waarbij de 23-jarige Leidenaar door een van de mannen werd neergestoken. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis vervoerd. Van de verdachten ontbreekt ieder spoor.

Signalement verdachten
Alle verdachten hebben een Noord-Afrikaans uiterlijk en zijn tussen de 20 en 25 jaar oud. Een van de mannen had een hoofdband om zijn hoofd en een andere man droeg een muts met daarover een capuchon.

Mishandeling ’t Gangetje
Een 20-jarige Delftenaar liep rond 23.30 uur samen met zijn vriendin op ’t Gangetje in Leiden toen zij werden aangesproken door een groep mannen. Hierop ontstond een woordenwisseling waarna de 20-jarige Delftenaar enkele rake klappen kreeg van de mannen. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis overgebracht. Later op de avond hield de politie een 27-jarige Leidenaar aan als verdachte.

Getuigen gezocht
Wie iets heeft gezien of gehoord of informatie over deze geweldsincidenten heeft, wordt gevraagc te bellen met de recherche via 0900-8844 of M 0800-7000.

23 aanhoudingen
In totaal hield de politie de afgelopen twee nachten van Leidens Ontzet 23 personen aan. In de eerste nacht werden elf mensen aangehouden voor onder meer een mishandeling, een vechtpartij en alcoholmisbruik. In de tweede nacht verrichtte de politie twaalf aanhoudingen voor het merendeel alcoholmisbruik.

Verkeerscontrole
Bij een verkeersactie in de nacht van woensdag 2 op donderdag 3 oktober op de Haagweg in Leiden zijn bijna 500 bestuurders gecontroleerd. Vier personen zijn hierbij aangehouden voor rijden onder invloed. Daarnaast zijn twintig personen bekeurd voor diverse verkeersovertredingen.

Delen

22 reacties

 1. William Hilders

  Signalement verdachten
  Alle verdachten hebben een Noord-Afrikaans uiterlijk en zijn tussen de 20 en 25 jaar oud. Een van de mannen had een hoofdband om zijn hoofd en een andere man droeg een muts met daarover een capuchon.

  Zal eens niet een zielig messentrekkertje.

 2. Chris de Waard
  Chris de Waard op

  Bij het artikel stond eerder een foto waarop agenten en publiek te zien waren. Enkele mensen stonden daar herkenbaar op en hadden niet met het voorval te maken. Het was een sfeerbeeld. Om verwarring te voorkomen hebben we op verzoek van deze mensen de foto vervangen. Nu door een exemplaar waar helemaal niemand op staat.

  • Beste Chris, een les! Beter is het om als redactie je eerst even te realiseren om nooit bij dit soort berichten mensen herkenbaar in beeld te brengen. Goed dat je het veranderd hebt!

 3. Een Leids burger op

  Signalement verdachten:
  ¨Alle verdachten hebben een Noord-Afrikaans uiterlijk en zijn tussen de 20 en 25 jaar oud. ¨
  Dat zegt wel weer genoeg. (ook zonder foto)

 4. Mede daarom was ik Leiden dus ontvlucht. Ik heb enorm genoten van een 10-daagse cruise op de Middellandse zee. Het reizen is wat vermoeiend, maar het is toch beter dan bij die ellende rond 3/10 in de stad te zijn. Gelukkig staat mijn huis er nog…

  • Fred van der Meulen op

   Weinig liefde voor je eigen stad. Dan dus maar CO2, stikstof en zwavel uitbrakend op vakantie gaan, gewoon asociaal dus.

   • Dat valt allemaal wel mee. Het is een vrij korte vliegreis en rustig op een cruiseschip rondvaren kost nauwelijks meer energie dan een rit in het reuzenwiel of in de botswagentjes. Die kramen van verderf zijn meestal erg rijkelijk voorzien van overbodige verlichting, vergeet dat niet! Bovendien drink ik tijdens de vlucht geen verwarmde dranken, dus dat scheelt ook weer.

Je bent nu offline