(Foto: Eric Geelen).

Leidse triatleet onderweg naar Hawaï voor dé triatlon

De triatlon op Kona, Hawaï is het ultieme doel voor menig triatleet. Niels Ros, lid van het Leidse ZVL-1886, kwalificeerde zich eind juni tot zijn eigen verbazing voor dit beroemde evenement dat bestaat uit 3,8 km zwemmen, 180 kilometer fietsen en iets meer dan 42 km hardlopen. Op zaterdag 12 oktober staat Ros aan de start.

De kwalificatiewedstrijd in het Ierse Cork was zwaar geweest. Het was die dag, 23 juni, hondenweer. De wind zweepte de golven zelfs zo op dat het zwemonderdeel moest worden geschrapt. Maar ook zonder zwemmen is de combinatie van 180 kilometer fietsen en een marathon lopen een aanslag op het gestel. Tien kilometer in de marathon keek Ros voor het eerst op zijn horloge. Deed bij eerdere races de wedstrijdspanning hem soms de das om, in de Ierse heuvels verbaasde hij zichzelf. “Ik wist niet dat ik op zo’n zwaar parcours zo hard kon lopen. Ik liep gewoon op gevoel en veel harder dan ik dacht dat kon.”

Op de finish was Ros compleet leeg. Veertiende, in een veld vol toppers. Maar het leverde wel een kans op zijn sportdroom uit te laten komen en deel te nemen aan de Ironman in Kona, zoals de triatlon ook wel wordt genoemd. “Ik ben nog nooit zo emotioneel geweest.” Ros kijkt uit naar zijn race. “Ik wil laten zien dat ZVL-1886 niet alleen topwaterpolo is, maar ook toptriatlon. Ik zal Kona niet gaan winnen, maar ga wel gewoon zo hard mogelijk om een mooie tijd neer te zetten.”

 

 

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×