De Voorstraat in Voorschoten. (Foto: CDA Voorschoten).

Nieuwe maatregelen moeten zorgen voor meer balans in Voorstraat Voorschoten

Er gaat een hoop veranderen in de Voorstraat in het centrum van Voorschoten. Zo gaan de parkeerplekken aan de oostzijde weg en wordt er aan de westkant een keuze gemaakt tussen bewoners- en bezoekersplekken. Verder worden de openingstijden van de horeca gelijk getrokken met die van Leiden en komen er speciale parkeerplekken voor de fiets. Met de veranderingen moet de balans tussen wonen, werken en recreƫren in de Voorstraat hersteld worden.

Om te zorgen dat de nieuwe maatregelen ook echt gehandhaafd worden is er extra toezicht beschikbaar. De gemeente krijgt dat in de vorm van extra boa-capaciteit. “Daar heb ik om gevraagd tijdens de kadernota en is mij door de raad toegezegd”, zegt burgemeester Pauline Bouvy-Koene die erg blij is met de extra handhavers. “Zo kunnen we pro-actiever aan de slag en niet alleen bonnen uitdelen, want dat is in mijn ogen niet genoeg.”


Burgemeester van Voorschoten Pauline Bouvy-Koene in gesprek met verslaggever Lieuwe van Slooten over nieuwe plannen Voorstraat

Geen nieuwe horeca
Een lastige kwestie rondom het nieuwe beleid is dat er een principeaanvraag ligt voor het perceel Voorstraat 38 om daar een horecagelegenheid te vestigen. Omdat het huidige beleid daar ruimte voor geeft moet de gemeente deze aanvraag in behandeling nemen. Toch wil de raad niet dat er uitbreiding komt van de horecavoorziening in de Voorstraat zolang er gewerkt wordt aan de nieuwe maatregelen. Dat brengt de burgemeester in een lastige spagaat. “Tijdens de wedstrijd mag ik niet de spelregels veranderen bij een bestaande aanvraag”, zegt de burgemeester die de oplossing ziet in een gesprek met de indiener. “Het verzoek is namelijk niet definitief.”


PvdA-fractievoorzitter Ad de Graaf in gesprek met verslaggever Lieuwe van Slooten over de veranderingen in de Voorstraat

Politiek Voorschoten Voorstraat Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×