De Voorstraat in Voorschoten. (Foto: CDA Voorschoten).

Nieuwe plannen Voorstraat Voorschoten: Minder parkeerplekken en terrassen eerder dicht

De taskforce centrum Voorschoten presenteerde donderdagavond in de raad de nieuwe plannen voor de Voorstraat. Er gaat een hoop veranderen. Zo gaan er een aantal parkeerplekken weg, sluiten de terrassen eerder, komen er gedragsregels en mogen er nog maar zes evenementen met live muziek per jaar gehouden worden. Het doel van de plannen is om de balans tussen wonen en horeca in de Voorstraat te herstellen.

De voorstellen van de taskforce centrum komen voort uit overleggen tussen bewoners en ondernemers uit de Voorstraat. Zo was er woensdag 20 maart een bewonersavond in het ‘House of Vision’. Wethouder Nanning Mol is erg blij met de plannen: “Het is een pakket waar iedereen zich in kan vinden.” In de raad van 31 januari uitte bewoners namelijk hun zorgen dat de Voorstraat een primaire horeca straat dreigde te worden.


Wethouder Nanning Mol in gesprek met verslaggever Lieuwe van Slooten over de plannen voor de Voorstraat

Een aantal details van het pakket maatregelen moet nog verder worden uitgewerkt. Zo is het idee bijvoorbeeld om de terrassen een half uur langer open te houden bij een temperatuur boven de 28 graden Celsius. “Gaat onze burgemeester dat dan zelf opmeten?”, vroeg D66 fractievoorzitter Adriaan Andringa zich af. De taskforce suggereerde vervolgens om dat via een website kenbaar te maken.


D66 fractievoorzitter Adriaan Andringa in gesprek met verslaggever Lieuwe van Slooten over de plannen voor de Voorstraat

Geld nodig
Hoewel een groot deel van de plannen met weinig geld kan worden uitgevoerd, moeten er voor sommige punten nog gevoelige keuzes gemaakt worden. Voor extra onderhoud van de Voorstraat en meer handhaving is namelijk wel geld nodig. Andringa is van beide geen fan: “Het dorp ligt er al mooi bij en meer BOA’s (buitengewoon opsporingsambtenaar red.) gaan misschien wel ten koste van geld voor het open houden van het zwembad. Dan kies ik liever voor het laatste.” Die keuzes worden gemaakt tijdens de behandeling van de kadernota als alle ambities van het hele dorp samenkomen.


René van Smeede van de taskforce centrum Voorschoten in gesprek met verslaggever Lieuwe van Slooten over de plannen voor de Voorstraat

De plannen van de taskforce liggen nog tot begin mei ter inzage en worden vervolgens uitgewerkt tot beleidsmaatregelen. Meer over de plannen van de taskforce centrum op hun website.

Politiek Voorschoten Voorstraat Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×