(Archieffoto: PR).

Na Zoeterwoude en Leiderdorp wil ook Voorschoten in gesprek met Dierenambulance

De roep van de Dierenambulance in de regio Leiden om subsidie te krijgen voor zijn werkzaamheden lijkt steeds meer gehoor te krijgen. Ondanks dat een aantal subsidieaanvragen is afgewezen gaan gemeenten wel in gesprek. In navolging van Zoeterwoude en Leiderdorp wil ook Voorschoten overleggen over bekostiging van de Dierenambulance. “Dat ik open sta voor een gesprek is van elke twijfel verheven”, zegt burgemeester van Voorschoten Pauline Bouvy-Koene.


Verslaggever Lieuwe van Slooten in gesprek met burgemeester van Voorschoten Pauline Bouvy-Koene

De Dierenambulance draait voor een groot deel op betrokken vrijwilligers en wordt verder overeind gehouden dankzij donateurs. Dat is alleen niet genoeg en dus deed de Dierenambulance een subsidieaanvraag. “De gemeente heeft een zorgplicht voor dieren en die vervullen wij”, zei Jaap van Meijgaarden (voorzitter Dierenambulance Vogelasiel Regio Leiden) in juni. Hij zou daarom graag zien dat gemeenten 20 euro per rit vergoeden.

Bezwaar
De subsidieaanvraag werd in Zoeterwoude en Leiderdorp niet gehonoreerd en andere gemeenten gaven geen reactie. Op het afwijzen van de aanvraag in Zoeterwoude en Leiderdorp tekende de Dierenambulance bezwaar aan dat werd behandeld in de regionale bezwarencommissie. Uitkomst daarvan is dat de twee gemeenten in overleg gaan met de Dierenambulance over de bekostiging.

Ook Voorschoten wil graag het gesprek aangaan. “Het wordt alleen lastig om geld toe te zeggen”, vertelt Bouvy-Koene. “Ik moet eerst de achtergrond van het verzoek weten en of geld wel de oplossing is van het probleem van de Dierenambulance”, zegt de burgemeester die het belangrijk vindt dat de Dierenambulance er is. “We hebben een plicht om te zorgen voor dieren in nood.”

Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×