(Foto: Carla Kramer).

Zwerfafvalboot vist 350 euro aan statiegeldbekers uit gracht voor Fietsmaatjes

De Zwerfafval-Ambassadeurs uit Noordwijk hebben in twee dagen voor 350 euro aan plastic statiegeld bekers uit de Leidse grachten gevist. Dit jaar was het voor het eerst dat er tijdens Leidens Ontzet niet uit plastic wegwerpbekers maar uit plastic statiegeld glazen werd gedronken. De opbrengst werd geschonken aan Fietsmaatjes LeidenLeiderdorp.

Feestvierders betaalden een euro statiegeld voor hun beker. Als ze de plastic beker weer inleverden, kregen ze die euro weer terug. Toch nam niet iedereen de moeite om de statiegeldbeker terug te brengen: een deel van de bekers belandde in het water.

De opbrengst van de opruimactie is door de Zwerfafval-Ambassadeurs geschonken aan Fietsmaatjes LeidenLeiderdorp. Voorzitter Ben Crul was aangenaam verrast met deze onverwachte donatie. De organisatie kan het bedrag goed besteden voor onderhoud en reparatie van de speciale duofietsen. Fietsmaatjes ondersteunt mensen die niet meer zelfstandig naar buiten kunnen gaan om samen met een vrijwilliger te fietsen op een duofiets.

(Foto: Carla Kramer).

Duurzaamheid Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×