Vergeet-me-nietjes zijn het symbool van Alzheimer Nederland. (Foto: Gerry van Bakel).

Lekker bewegen helpt in de strijd tegen dementie

Elke dag 30 minuten bewegen is een bekende vuistregel voor een goede gezondheid. Een beetje inspanning, een hoop plezier en dat geldt voor alle leeftijden en (bijna) alle omstandigheden. Ook als je kampt met dementie. In het Alzheimer Café in Leiden kun je er morgenavond alles over te weten komen en direct in praktijk brengen.

Joke Vos die al 9 jaar de kroegbazin is van de Leidse variant van het Alzheimer Café heeft samen met haar kompaan Martine Heruer, een bewegingsagoog uitgenodigd. Dat is iemand die gespecialiseerd is in mensen in beweging krijgen. En bewegen hoeft niet over sport en spel te gaan, benadrukt Joke. “Het kan van alles zijn. Dansen bijvoorbeeld mag ook.”

Bewegingsagoog Azmi Alubeid werkt in een verpleeghuis in Alphen aan den Rijn, hij heeft het tot zijn missie gemaakt om iedereen in beweging te krijgen. Op wat voor manier dan ook. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk vertelt Joke. “Hij krijgt iedereen mee.” Alubeid komt donderdag 10 oktober naar het Alzheimer Café.


Sport071-presentator Gerry van Bakel in gesprek met Joke Vos over het Alzheimer Café.

Het Alzheimer Café is elke tweede donderdag van de maand met een zomerstop in juli en augustus. Inloop kan vanaf 19.00 uur, toegang is gratis. De avond begint om 19.30 uur en duurt tot 21.00 uur. “Tussendoor hebben we een pauze en drinken we iets gezamenlijk. Om half tien moeten we wel het gebouw uit. Het Alzheimer Café Leiden is in SBO De Vlieger aan de Boerhaavelaan 298. “Iedereen is welkom, ik verwacht dat het een hele innovatieve avond gaat worden.”

 

Leiden Maatschappij Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×