(Foto: GaGoed).

Thema-avond over aardgasvrij wonen in Maredijkbuurt

Gagoed Leiden organiseert aanstaande vrijdag het Gagoed Wijkcafé Duurzame Maredijkbuurt met het thema ‘Van het (aard)gas af – hoe doen we dat?’. Tijdens deze bijeenkomst worden geïnteresseerden geïnformeerd hoe zij met regelingen en subsidies het beste van het aardgas af kunnen en hoe zij andere duurzame maatregelen kunnen nemen in hun huis. Het wijkcafé vindt plaats in het Maredijkhuis en begint om 20.00 uur met een welkom door wethouder Fleur Spijker (Duurzame Verstedelijking).

Eén van de onderwerpen die vrijdagavond voorbij komen, is de Subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis (SEEH). Deze regeling stimuleert het treffen van energiebesparende maatregelen in bestaande koopwoningen en staat weer open voor nieuwe aanvragen.

Klaas Kluin, bewoner het duurzame woonproject de Oranjerie in de Maredijkbuurt, komt vertellen over de stappen die al genomen zijn om de bestaande woningen aardgasvrij te maken. Ook de ontwikkelingen rondom het gebied station Leiden Centraal en de Schipholweg komen op de avond langs. Het gebied wordt veranderd in de duurzaamste kilometer van Nederland. Sinds kort zijn twee elektrische deelauto’s in de Maredijkbuurt beschikbaar die door bewoners en bedrijven gebruikt kunnen worden als het een keer niet zonder auto kan.

Programma
19.45 uur Inloop
20.00 uur Welkom door wethouder Fleur Spijker
22.00 uur Einde

Aanmelden kan via goednoord@gmail.com of 06 2952 2975. Adres: Maredijkhuis, Maredijk 100

Duurzaamheid Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×