De eerste editie van de Bockenloop in 2018. (Foto's: Jessica Luiten).

Tweede editie Bockenloop biedt loopplezier met een herfsttintje

De naam van de eerste trimloop van Leiden Road Runners Club dit seizoen verwijst niet naar de mannelijke geit, maar is meer een knipoog naar de herfst met bockbier en bockworst. Dat is er ook na afloop op het thuishonk van de wandel- en hardloopclub op het sportcomplex De Vliet. Maar eerst moet er zondag 13 oktober wel gelopen worden.

De hardloopafstanden zijn 5, 10 en 15 km en de wandelaars kunnen kiezen tussen 10 en 15 km. Waarbij de 5 km het rondje zwembad is en de langere afstanden richting recreatiegebied de Vlietlanden gaan. Trainster Jessica Luiten vertelt in de uitzending van Sport071 dat de Bockenloop echt een ontspannend evenement is voor iedereen. Voor beginnende lopers en doorgewinterde wandelaars. “We hebben wel een klok, maar geen individuele tijdwaarneming. Iedereen kan rustig genieten van de omgeving. Ik wacht je op bij de finish hoe lang je er ook over doet.”


Sport071-presentator Gerry van Bakel in gesprek met Jessica Luiten over de tweede editie Bockenloop.

De Bockenloop is op zondag 13 oktober. Vanaf half negen kun je terecht om je ter plekke in te schrijven en dat kan dan tot 9.45 uur. De wandelaars vertrekken om 9.00 uur en de hardlopers gaan iets na 10.00 uur van start. Kosten zijn 8 euro, inclusief een broodje en een drankje na afloop.

De Bockenloop is de eerste trimloop, op 18 januari 2020 volgt de zogenaamde appeltaartloop en later in het voorjaar volgen er nog twee, met ook een langere hardloopafstand voor degene die zich willen voorbereiden op de halve of hele marathon van Leiden.

Kijk voor meer informatie over de Bockenloop op de website van Leiden Road Runners Club. Daar kun je ook alvast online inschrijven. Wie lid wil worden van Leiden Road Runners Club, kan ook terecht op de website en je kunt altijd een keer komen kijken en meetrainen. Lid worden kan vanaf 16 jaar.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×