(Foto: PR).

Voorschoten’97 Atletiek organiseert tweede Rendierenloop

Voorschoten’97 Atletiek organiseert voor de tweede keer de Rendierenloop. Daarmee wordt geld opgehaald voor een nieuwe atletiekbaan. Net als vorig jaar is de loop geheel in kerstsfeer. De Rendierenloop vindt dit jaar plaats op zondag 22 december. De inschrijving is inmiddels geopend.

De Rendierenloop is al een aantal maanden druk bezig om de voorbereidingen te treffen voor dit kerstevenement. Vorig jaar in september ontstond het idee en was er weinig tijd om het evenement op te zetten. Desondanks was de eerste editie met vierhonderd deelnemers een groot succes.In totaal werd er toen 4.413,23 euro opgehaald voor de nieuwe atletiekbaan.

De kinderen legden een route af van ongeveer 1 kilometer op het complex van Voorschoten’97 en de aangrenzende sportverenigingen. Overal stonden leuke activiteiten en ‘hindernissen’ voor ze klaar. De hardlopers en wandelaars, vaak uitgedost in originele kerstkleding, volbrachten een route van ongeveer 9 kilometer. Zij gingen onder andere over de golfbaan en het normaal afgesloten terrein van Klooster Oud Bijdorp. Bovendien waren er passages in het Cultureel Centrum, de bibliotheek, de Hema, Sporthal de Vliethorst, de brandweerkazerne en het bondsgebouw van de Laurentiuskerk.

Nieuwe route, nieuwe sfeeracties
Met de ervaringen van vorig jaar wil de organisatie opnieuw een uniek evenement neerzetten. Het kunstje van vorig jaar herhalen, is niet de insteek. Het beste van vorig jaar blijft overeind, maar de werkgroep is wel bezig om een nieuwe route te creëren met andere sfeeracties. De organisatie geeft de komende maanden steeds meer van de route prijs, maar zorgt er ook voor dat de deelnemers voor vertrek nog niet alles weten.

De starttijden blijven ongewijzigd. De kinderen verrichten om 14.30 uur de aftrap op het complex van Voorschoten’97. Een half uur later starten de wandelaars, waarna om 15.30 uur ook de hardlopers vertrekken. De exacte lengte is nog niet bekend, maar het streven is om de route in elk geval niet langer te maken. De kosten voor de kidsruin zijn 5,00 euro. Wandelaars en hardlopers betalen 10,00 euro. Alle inkomsten van de inschrijving gaan naar de nieuwe atletiekbaan.

Sport Voorschoten Rendierenloop


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×