LPL: “geen twijfel over deelname aan coalitie, we komen met nieuwe wethouder”

1

De Lokale Partij Leiderdorp (LPL) twijfelt niet aan het voortbestaan van de huidige coalitie met CDA en VVD. Dat zegt fractievoorzitter Hugo Langenberg desgevraagd. Gisteren maakte wethouder Angelique Beekhuizen bekend per direct op te stappen omdat ze een verschil van mening ziet met de fractie van haar partij. “Dat is wat het is”, zegt Langenberg. “Ze heeft dat goed verwoord en we hebben afgesproken dat dit ook alles is wat we er nu over zeggen.”

Omdat het ‘erg gevoelig ligt’ wil de partij nu eerst de tijd nemen om in gesprek te gaan met andere partijen en komt daarom volgende week pas met een officiële mededeling. Die zal dan gaan over de opvolging van Beekhuizen. Volgens Langenberg gaat het namelijk om een ‘personele kwestie’ en is er ‘geen enkele twijfel aan deelname aan deze coalitie’. “De samenwerking is prima, wat dat betreft kun je deze wisseling vergelijken met het vertrek van Jeff Gardeniers (CDA, red.) vorig jaar”, aldus Langenberg.

Gisteren liet VVD-fractievoorzitter Bart Hoenen al weten dat de coalitie ook wat hem betreft een toekomst heeft, al hangt dat voor zijn partij nog wel af van de uitleg waar de LPL mee komt. De afgelopen tijd werd namelijk duidelijk dat het niet boterde tussen de LPL-wethouder en haar fractie, voornamelijk omdat Beekhuizen veel regionaal moest samenwerken en daarbij niet altijd de steun voelde van de LPL. Hoenen wil nu graag weten hoe dat zit. “Ik neem aan dat we snel om tafel gaan zitten met elkaar.”

De LPL komt in de loop van volgende week met een mededeling over de opvolging van wethouder Beekhuizen. Totdat er een nieuwe wethouder is, nemen de andere leden van het college het takenpakket met onder andere Welzijn, Werk en Inkomen, Jeugdzorg en Onderwijs over.

Delen

1 reactie

 1. Cees Mentink op

  Met de LPL, met de heer Langenberg in de frontlinie, zou er een nieuwe wind
  gaan waaien in de politiek van Leiderdorp, dichter bij de burgers.
  Ik heb daar nog niets van gemerkt.
  Wanneer de resultaten van deze politieke omslag nog moeten komen,
  heb ik niets gezegd en neem ik, in afwachting van betere tijden, plaats in de wachtkamer.
  Ik hoorde naar aanleiding van het vertrek van de wethouder, dat een ‘nieuwe’ coalitie
  zonder LPL, niet wordt uitgesloten.
  Benieuwd of de transparantie propagerende partijen, vooral de LPL, hun Leiderdorpse
  aanhang op de hoogte houden van ontwikkelingen.

Over de auteur

IJsbrand Terpstra

Politiek verslaggever in de Leidse regio en presentator van Politiek071.

Je bent nu offline