(Foto: Heineken).

Nog geen zorgen bij Heineken Zoeterwoude over afgesloten hefbrug bij Boskoop

Heineken verwacht geen grote problemen als gevolg van de plotseling afgesloten hefbrug in Boskoop. Dat zegt woordvoerder Lisa van der Heijden van Heineken tegen Omroep West, mediapartner van Sleutelstad. De Gouwe richting Rotterdam is een belangrijke vaarroute voor de brouwerij uit Zoeterwoude, die zijn export bier transporteert via containerhaven Alpherium in Alphen aan den Rijn.

Hefbrug Boskoop op ‘instorten’
Vorige week donderdag werd de brug direct gesloten voor het verkeer en afgesloten voor scheepvaart na een onderzoek naar roestvorming. Het uitvoerende ingenieursbureau kon niet uitsluiten dat de brug zou instorten als de brug wordt bediend of betreden. Tijdens dat onderzoek werd duidelijk dat een aantal versterkingsmaatregelen niet genomen is bij het aanleggen van de voetpaden aan het begin van de jaren negentig.

“Voor aankomende week verwachten wij geen grote problemen”, vertelt Van der Heijden. “De alternatieve vaarroute richting Amsterdam heeft wel een lagere capaciteit en duurt bovendien langer. Momenteel zijn wij aan het inventariseren hoe we met de inzet van extra schepen en/of wegtransport alsnog voldoende kunnen transporteren.”

Hefbrug Boskoop. (Foto: Wikipedia/Michel Verbeek).

Volgens Studio Alphen zijn de werkzaamheden om de hefbrug in Boskoop te versterken in volle gang. Er wordt nog tot en met dinsdag aan beide heftorens gewerkt. Pas als het second opinion-onderzoek is afgerond, wordt duidelijk of de dan aangebrachte versterkingsmaatregelen toereikend zijn. Dan wordt duidelijk of de brug weer opengesteld kan worden voor al het verkeer.

Komend weekend werkzaamheden spoorbrug
Wat eventueel nog problemen op zou kunnen leveren voor Heineken zijn de werkzaamheden aan de spoorbrug over de Gouwe in Alphen. Het treinverkeer is aankomend weekend gestremd, door de werkzaamheden zou ook de alternatieve route worden geblokkeerd. Van der Heijden: “Samen met de provincie Zuid-Holland willen wij vooral kijken naar opties om de reguliere vaarroute zo snel mogelijk weer toegankelijk te maken. Alleen indien dit op korte termijn nog niet kan, zullen wij het verzoek indienen om te kijken of het uitstellen van de werkzaamheden aan de spoorbrug mogelijk is.”

Op zaterdag 19 en zondag 20 oktober rijden er geen treinen tussen Leiden, Alphen aan den Rijn en Woerden.

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×