Fysieke strijd van DIOK in de regen. (Foto: Els Barnas).

Terugblik Leids topsportweekend: ZZ Leiden, Scylla, ZVL-1886 en DIOK

Maar liefst zes Leidse topsportploegen kwamen dit weekend in actie. Op de wedstrijden van de Leidse tafeltennissers na, werden alle wedstrijden weer gewonnen. De mannen van Scylla speelden wel knap gelijk, maar de vrouwen verloren. ZZ Leiden boekte een moeizame overwinning tegen Aris Leeuwarden, de rugbyers van DIOK wonnen de eerste competitiewedstrijd, de vrouwen van ZVL-1886 wonnen ook hun tweede wedstrijd en de waterpolomannen bekeren verder.


Reanne van Kleef in gesprek met topsportcoördinator Tjeerd Scheffer over het topsportweekend. 

Basketbal: moeizame zegen op Aris

Zorg en Zekerheid Leiden heeft voor de 21ste keer in competitieverband van Aris Leeuwarden gewonnen, maar kon in het Kalverdijkje niet echt overtuigen. Een voorsprong van vijftien punten bij rust was na drie kwarten bijna verdwenen: 56-60. In de laatste tien minuten liet Zorg en Zekerheid Leiden zich niet meer verrassen: 66-77.
Lees meer.

(Foto’s: Marja van Tilburg).

Waterpolo: tweede overwinning voor vrouwen, mannen bekeren verder

De mannen van ZVL-1886 Tetteroo hebben de prima start van de competitie extra glans gegeven door zich te plaatsen voor de tweede ronde van het bekertoernooi. Dat gebeurde in een dubbel tegen Het Ravijn, een ploeg die ook de eerste twee competitiewedstrijden had gewonnen. Zaterdag moest de ploeg van Niels Joor in Nijverdal nog een nederlaag incasseren (14-12), maar zondag werd duidelijk afgerekend met Het Ravijn, dat met een nederlaag van 19-11 werd teruggestuurd naar het oosten van het land.

Evenals de mannen beleven ook de vrouwen van ZVL-1886 Tetteroo een prima start van de competitie. Na de winst op Polar Bears werd ook van De Zaan gewonnen. In Zaandam werd het 9-11. De mix van jonge talenten en een aantal door de wol geverfde speelsters blijkt prima te werken. Het waren de routiniers, die in de beslissende fase de kar trokken, waarbij Iefke van Belkum drie keer scoorde.
Lees meer.

Rugby: streekderby omgezet in winst

DIOK heeft de eerste wedstrijd in de kampioenspoule met 26-13 gewonnen van The Bassets uit Sassenheim. Head of Rugby Andy Egonu was een tevreden coach na de wedstrijd: “Ons doel was om de wedstrijd te winnen en dat we vijf wedstrijdpunten binnensleepten was een mooie bonus. Het team van The Bassets is compleet veranderd dit jaar, dus de wedstrijd zou sowieso zwaar worden. Ik heb het idee dat we meer punten hadden kunnen scoren in de eerste helft, waar we 75 procent balbezit en terreinwinst hadden. Het slechte weer speelde een grote rol tijdens de wedstrijd vandaag. Ik ben blij met het resultaat, we gaan ons weer hergroeperen en ons klaarstomen voor de wedstrijd tegen Cas RC volgende week.”
Lees meer.

(Foto’s: Els Barnas).

Tafeltennis: knap gelijkspel voor de mannen, Van Marwijk verliest ongeslagen status bij verlies vrouwen

In de heren eredivisie kregen de tafeltennissers van Scylla zondag koploper Taverzo op bezoek. Een lastige wedstrijd waarbij de bezoekers ook nog eens vlot op voorsprong kwamen. Uiteindelijk won Kim Vermaas haar twee wedstrijden en Kazeem Nasiru pakte één punt. Olivier Altenburg verloor beide wedstrijden. Met het gelijkspel konden beide teams tevreden zijn. Taverzo hield de koppositie in de eredivisie in handen en Scylla veroverde de tweede plek. Beide teams hebben echter wel een wedstrijd meer gespeeld dan de nummer 3 Hilversum.

De dames van Scylla verloren op de tafel ernaast hun wedstrijd tegen VTV met 2-4. De twee Leidse punten werden gescoord door Esmee van Marwijk en Marie Depuydt. Opvallendste feit was de eerste verlieswedstrijd van Esmee van Marwijk. Van Marwijk kwam tegen Sanne de Hoop wel met 2-1 in games voor, maar moest vervolgens toezien hoe De Hoop alsnog de wedstrijd in vijf games pakte. Ondanks de kleine nederlaag handhaaft Scylla zich op een mooie de vierde plek, met twee punten voorsprong op het Limburgse Westa.
Lees meer.

(Foto: Wim de Leeuw).

 

 

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×