Fietsverbod Voorschotense Schoolstraat van kracht

14

De twee boa’s van de gemeente Voorschoten zijn begonnen met de handhaving van het fietsverbod in de Schoolstraat. Sinds maandag worden fietsers vermanend toegesproken, boetes delen de bijzondere opsporingsambtenaren nog niet uit. “We houden rekening met een gewenningsperiode,” zegt burgemeester Bouvy-Koene over het fel bevochten verbod. “Over het fietsverbod is flink gediscussieerd. Veel mensen zijn er erg blij mee, maar er zijn ook mensen heel erg op tegen. We zullen zien hoe het in de praktijk gaat.”

Chris de Waard in gesprek met de Voorschotense burgemeester Bouvy-Koene over het fietsverbod in de Schoolstraat dat sinds deze week wordt gehandhaafd.

De pakkans voor dit verbod, maar ook voor andere zaken in het dorp die niet zijn toegestaan, neemt later dit jaar overigens flink toe. In de begroting voor 2020 heeft het college extra geld uitgetrokken voor handhavers. De boa-capaciteit gaat daardoor van 2,1 naar 4,5 fte. De uitbreiding kan kort nadat de Voorschotense raad de begroting in november heeft vastgesteld, worden ingevoerd. “Eigen boa’s aannemen duurt wat langer, maar we kunnen op kortere termijn ook alvast mensen inhuren,” zegt de burgemeester.

Delen

14 reacties

 1. Goed bezig (NOT)… hoe jaag je je eigen mensen het dorp uit! Er zijn genoeg mensen die slechts met de fiets bij een winkel kunnen komen…

  • Door de vele zijstraatjes kun je altijd vlakbij een winkel komen, je moet dan alleen even iets omrijden en dat is natuurlijk veeeel te lastig.
   Fietsverbod is fietsverbod, zo simpel is het. Het gebeurd te vaak dat kleine kinderen bijna worden aangereden in dit voetgangersgebied.

   • Fiets je door de Erasmusstraat en wil je de Schoolstraat in, dan zie je niks over het fietsverbod. Dus mag je dan gewoon fietsen

    • Bij Treubplein ontbreekt aan de rechtetkant nog steeds een bord, zodat je met de fiets gewoon door mag rijden de schoolstraat in. Verder lijkt mij handhaving op vooral de veurseweg en leidseweg van fietsers die op het fietspad de verkeerde kant op rijden belangrijker. Al twee keer aangereden . Ook het op stoepen fietsen kan beter aangepakt worden. Ook daar ben ik al omver gereden. In de schoolstraat, waar ik dagekljks kom met de fiets nog nooit iets gebeurd. Nu zal in twee rijrichtingen in de steegjes gefietst worden, wat veel meer gevaar oplevert.

 2. Het wordt of met de auto naar het dorp lekker voor het milieu, of we gaan naar naar
  Leiden of Leidschendam. Hoe verzieken we de sfeer. En voor een ieder vroeger reed de tram door het centrum gevolgd door de auto.
  Nu wordt het afwachten welke ondernemers het onderspit gaan delven, er zullen minder mensen komen

  • Er is nog een leuk winkelcentrum op de Beethoven laan met gratis parkeren fietsen en lopen en een nieuwe winkel met post nl dus ik ga voortaan daarheen

   • Dat is een hele stap terug in bereikbaar maken van het winkelgebied. Onbegrijpelijk zoiets. Juist fietsers komen vaker in het centrum winkelen dan automobilisten. En die ga hier wegjagen ?!

    • Het gaat maar om 1 straatje he, nou niet doen of heel Voorschoten afgesloten is. Hoe kan je nu beter winkelen als met de benenwagen???

    • Dat zal nog een heel werk worden om alle komende vormen van persoonsvervoer uit elkaar te halen van elektrische stepjes tot rollende plankjes, fietsmaatjes, driewielers, vierwielers al of niet elektrisch, elektrische rolstoelen en noem maar op wat er de komende tijd allemaal bijkomt.

 3. Het is jammer dat er als reden wordt opgegeven dat het fietsverbod wordt ingesteld naar aanleiding van de Taskforce, deze hadden ook het geniale idee dat de bankjes en bomen het dorp uit moesten om het winkelgebied aantrekkelijker te maken. voor de bankjes zijn een paar 2 zitjes met een tafeltje teruggekomen, dit is “echt een verbetering geweest” Het is jammer dat op deze wijze het dorpscentrum zijn nek wordt omgedraaid, Nu las ik ook nog dat er ook maatregelen voor de voorstraat komen zoals een 1 richtingsverkeer. Ons dorp is echt ten dode opschreven door dit soort achterlijke maatregelen. ik moet helaas meegeven dat ik geen boodschappen meer zal doen in het Centrum. de lol wordt je ontnomen. daarbij hoorde ik afgelopen woensdag bij de meneer die kaas verkoopt dat hij al van heel veel mensen vernomen heeft dat ze het centrum zullen gaan mijden.
  de meeste zullen nu naar leiden of Leidschendam gaan. En als strakjes Leidschenhage officieel open is dan komt er geen ene hond meer in het dorp, behalve de wijze heren van de Taskforce die alles om zeep hebben geholpen

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline