De Schoolstraat in Voorschoten. (Foto: Taskforce Voorschoten Centrum).

Fietsverbod Voorschotense Schoolstraat van kracht

De twee boa’s van de gemeente Voorschoten zijn begonnen met de handhaving van het fietsverbod in de Schoolstraat. Sinds maandag worden fietsers vermanend toegesproken, boetes delen de bijzondere opsporingsambtenaren nog niet uit. “We houden rekening met een gewenningsperiode,” zegt burgemeester Bouvy-Koene over het fel bevochten verbod. “Over het fietsverbod is flink gediscussieerd. Veel mensen zijn er erg blij mee, maar er zijn ook mensen heel erg op tegen. We zullen zien hoe het in de praktijk gaat.”

Chris de Waard in gesprek met de Voorschotense burgemeester Bouvy-Koene over het fietsverbod in de Schoolstraat dat sinds deze week wordt gehandhaafd.

De pakkans voor dit verbod, maar ook voor andere zaken in het dorp die niet zijn toegestaan, neemt later dit jaar overigens flink toe. In de begroting voor 2020 heeft het college extra geld uitgetrokken voor handhavers. De boa-capaciteit gaat daardoor van 2,1 naar 4,5 fte. De uitbreiding kan kort nadat de Voorschotense raad de begroting in november heeft vastgesteld, worden ingevoerd. “Eigen boa’s aannemen duurt wat langer, maar we kunnen op kortere termijn ook alvast mensen inhuren,” zegt de burgemeester.

Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×