Kim Vermaas tegen Li Jie in de finale van de Masters in 2017. (Foto: PR).

Uitdaging voor Nederlands Kampioen Kim Vermaas tijdens nationale Tafeltennis Masters

De nationale Tafeltennis Masters worden dit jaar op 26 en 27 oktober gespeeld in het Scylla Tafeltenniscentrum in Leiden. Nederlands kampioen tafeltennis en Scyllaspeelster Kim Vermaas wordt daarbij flink uitgedaagd door enkele buitenlandse speelsters.

Voor de zevende keer organiseert Scylla met de NTTB de nationale Tafeltennis Masters. De finales worden op zondag 27 oktober gespeeld tussen 17:30 uur en 19:00 uur.

Thuispubliek Kim Vermaas
Scyllaspeelster Kim Vermaas speelt dit jaar weer voor haar thuispubliek. Al jarenlang speelt zij bij Scylla en dit jaar staan er weer spannende wedstrijden op de planning. “Ik heb altijd goed gespeeld bij de Masters, mede door de aanmoedigingen van het thuispubliek, maar trof altijd iemand die op dat moment beter was. Denk aan Li Jiao en Britt Eerland”, vertelt Vermaas.

Droom om de Masters te winnen
Vermaas is momenteel nationaal kampioen, maar zij heeft nog niet eerder de Masters gewonnen. Het is een droom van haar om de Masters te winnen. “Het NK is het grootste en belangrijkste nationale toernooi. Nu ik dat gewonnen heb, wil ik na mijn tweede en derde plaatsen ook dolgraag de Masters winnen”, aldus Vermaas.

Extra uitdaging
Hoewel Vermaas nationaal kampioen is, betekent dat niet dat ze daardoor ook favoriet is voor de overwinning. De mogelijk sterke buitenlandse inbreng dit jaar zorgt voor extra uitdaging. De organisatie van het toernooi heeft de ambitie uitgesproken om de Masters te laten uitgroeien tot het eerste internationale tafeltennistoernooi in Nederland. In de nieuwe opzet is gekozen voor een tweedaags toernooi met een sterke bezetting. Dat verklaart dat een aantal buitenlandse spelers dit jaar ook meespelen.

Praktische informatie
De Tafeltennis Masters, die gespeeld worden in Scylla Tafeltenniscentrum aan de Voorschoterweg 6F, starten op zaterdag 26 oktober om 09.00 uur. Op zondag 27 oktober begint de eerste wedstrijd om 10.00 uur. Entree is gratis.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×