Verslaggever Clinton Adeleke in gesprek met Aoife Fleming (Foto: Chris de Waard).

Leidse studente in finale VN-jongerenvertegenwoordiger Duurzame Ontwikkeling

De Leidse studente Aoife Fleming is doorgedrongen tot de finale voor de functie van VN-jongerenvertegenwoordiger Duurzame Ontwikkeling. De vakjury verkoos Aoife tot één van de twee finalisten. Zij zal de komende tijd actie voeren om de Nederlandse jongeren voor zich te winnen.

Clinton Adeleke sprak met de finaliste over haar motivatie om VN-jongerenvertegenwoordiger te worden.

Aoife Fleming studeert Rechten aan de Universiteit Leiden. Zij wil jongerenvertegenwoordiger worden omdat zij vindt dat het klimaatprobleem gezamenlijk opgelost moet worden. “Het is belangrijk dat de stem van jongeren daarin gehoord wordt. Als VN-jongerenvertegenwoordiger ben je de brug tussen Nederlandse jongeren en politieke instanties. En ga je op zoek naar meningen en ideeën van jongeren, om zo tot een oplossing te komen om maatschappelijke problemen op te lossen.”

Een jongerenvertegenwoordiger wordt aangesteld voor twee jaar. De kandidaat die de meeste stemmen weet te verzamelen, is de uiteindelijke winnaar. Dit wordt bekend gemaakt tijdens de Nacht van de VN op 21 oktober in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam om 18.00 uur. 

Stemmen kan tot en met maandag via www.stem.njr.nl.

 

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×