Bij de start van de bouw van Verde Vista (2017) werd de Molentocht afgesloten. (Foto: Google Maps).

VVD Zoeterwoude vraagt inwoners Verde Vista om foto's van overtreders te maken

VVD-fractievoorzitter Mathieu Paardekooper deed donderdag een oproep aan alle inwoners van de nieuwe wijk Verde Vista om foto’s te maken van kerende vrachtwagenchauffeurs in de wijk.

Sinds de bouw van de woonwijk kunnen vrachtauto’s niet meer via de brug op de Molentocht naar bedrijventerrein De Grote Polder komen. Ondanks dat de gemeente op verschillende plaatsen borden neerzette waarmee chauffeurs op de gewijzigde situatie worden gewezen komt het geregeld voor dat chauffeurs toch de wijk inrijden en moeten keren. Met name Oost-Europese vrachtwagens lijken gebruik te maken van oude navigatie systemen waarop nog wordt aangegeven dat ze over de Molentocht naar het industrieterrein moeten. “Bij het keren zorgen de wagens geregeld voor schade aan het wegdek en straatmeubilair”, aldus Paardekooper.

De VVD roept burgers op om foto’s te maken van de vrachtauto’s die in Verde Vista keren. De wijkbewoners zouden dan via internet aan de contactgegevens van het bedrijf kunnen komen om ze vervolgens te informeren over de situatie.

De fractie van Progressief Zoeterwoude vindt het actief vragen om foto’s te maken en contact op te nemen met bedrijven te ver gaan. “Als mensen zien welke naam op een vrachtauto staat, dan kunnen ze dat aan de gemeente melden. Deze moet dan in gesprek gaan over de situatie”, verklaarde fractievoorzitter Pieter Goossen.


Robbert Beurse in gesprek met Mathieu Paardekooper over kerende vrachtauto’s in Verde Vista.

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×