VVD Zoeterwoude vraagt inwoners Verde Vista om foto’s van overtreders te maken

14

VVD-fractievoorzitter Mathieu Paardekooper deed donderdag een oproep aan alle inwoners van de nieuwe wijk Verde Vista om foto’s te maken van kerende vrachtwagenchauffeurs in de wijk.

Sinds de bouw van de woonwijk kunnen vrachtauto’s niet meer via de brug op de Molentocht naar bedrijventerrein De Grote Polder komen. Ondanks dat de gemeente op verschillende plaatsen borden neerzette waarmee chauffeurs op de gewijzigde situatie worden gewezen komt het geregeld voor dat chauffeurs toch de wijk inrijden en moeten keren. Met name Oost-Europese vrachtwagens lijken gebruik te maken van oude navigatie systemen waarop nog wordt aangegeven dat ze over de Molentocht naar het industrieterrein moeten. “Bij het keren zorgen de wagens geregeld voor schade aan het wegdek en straatmeubilair”, aldus Paardekooper.

De VVD roept burgers op om foto’s te maken van de vrachtauto’s die in Verde Vista keren. De wijkbewoners zouden dan via internet aan de contactgegevens van het bedrijf kunnen komen om ze vervolgens te informeren over de situatie.

De fractie van Progressief Zoeterwoude vindt het actief vragen om foto’s te maken en contact op te nemen met bedrijven te ver gaan. “Als mensen zien welke naam op een vrachtauto staat, dan kunnen ze dat aan de gemeente melden. Deze moet dan in gesprek gaan over de situatie”, verklaarde fractievoorzitter Pieter Goossen.


Robbert Beurse in gesprek met Mathieu Paardekooper over kerende vrachtauto’s in Verde Vista.

Delen

14 reacties

 1. Allert Goossens

  Wat een zotheid. Dus je moet nu als burger handhaver gaan spelen? Lijkt me de omgekeerde wereld. Gemeentes schromen tegenwoordig niet om klakkeloos wegen lange tijd af te sluiten en bestemmingsverkeer zonder meer lange tijd ernstig te hinderen. Dan regelt de gemeente dus ook handhaving. Overheidstaak. De tendens om middels kliklijnen en overige achterklapstructuren een soort gedelegeerde handhavingsrol bij de burger neer te leggen moet worden gekeerd. Wanneer dit artikel de werkelijke intentie van de VVD Zoeterwoude prijs geeft dan vraag ik me af wat die fractie bezielt!

 2. Linda Mooijman

  Foto’s maken van verkeers overtreders in Zoeterwoude.
  Heb je ff?

  Ik zou zeggen; hang camera’s op.
  En dan gelijk op meerdere plekken in de gemeente.
  Dan heb je ze zo.

  • Wat vaker handhavers inzetten.
   In hele dorp wordt vaak te hard gereden vooral op de kortmannstraat.
   Zou oplossing zijn ook in de rijndijk.

 3. Marja Verhoogt Dreef

  Best grappig als je al jaren bezig bent over Zwetkade ivm veel te hard rijden waar 30 mag maar waar ze dik het het dubbele rijden of harder. Mailen en blijven mailen om dan te horen als meneer van de gemeente komt ivm met parkeerplekken is niet waar🤣 kastje naar de muur gemeente zegt moet je bij de politie zijn en de politie wil wel mee werken maar de kade en meer plekken in het dorp, is niet ingericht als 30km zone dus bekeuren kan pas vanaf 50. Spits hoor je de 1 na de ander op de verkeersdrempels klappen.

 4. Alsof meneer Paardekooper zich altijd netjes aan de regels houdt in zijn hoedanigheid als vrachtwaggelchauffeur

Over de auteur

Robbert Beurse

Verslaggever en inwoner van Zoeterwoude. Maakt radio in de Leidse regio sinds 1995.

Je bent nu offline