Stadscurator Thomas Berghuis uit de running wegens ziekte

6

Thomas Berghuis die per 1 mei jongstleden benoemd werd tot stadscurator van Leiden is door ziekte niet in staat om die functie uit te oefenen. Berghuis deed zijn werkzaamheden in  opdracht van het Lucas van Leydenfonds dat is ondergebracht bij het Cultuurfonds Leiden. Het bestuur van het cultuurfonds laat weten in nauwe afstemming met cultuurwethouder van Delft aan een structurele oplossing te werken, zodat het Lucas van Leyden Fonds de werkzaamheden voor kunst in de openbare ruimte kan voortzetten. Cultuurmakelaar Mirjam Flik is voorlopig aanspreekpunt voor vragen en lopende zaken.

Het afgelopen jaar opgerichte Lucas van Leyden Fonds heeft als doel om kunst in de openbare ruimte te stimuleren. Daarvoor werd Berghuis aangetrokken als stadscurator. “Zijn opdracht was om mede met zijn internationale netwerk, een inspirerende verbinding tot stand te brengen tussen wetenschap, kunst en de bewoners van Leiden,” aldus het bestuur van het Cultuurfonds Leiden.

Delen

6 reacties

  1. Was de diagnose van de ziekte niet al bij hemzelf bekend voordat hij zijn linkse vriendjesclub inschakelde om gratis geld te krijgen?

  2. Gezien zijn CV, houdt hij het nergens langer dan een jaartje uit. Een ‘betrouwbare’ man, dus. Dat kan je ziek noemen.

  3. Voor overbodige feestfunctionarissen is blijkbaar wel geld. Berghuis en “zijn internationale netwerk”? Nou ja, veel andere mensen hebben ook wel een aantal buitenlandse telefoonnummers en e-mailadressen in een (digitaal) boekje staan. Wat niet iedereen heeft en hij wel: een Amsterdamse achtergrond en een Wikipediapagina (alleen in het Engels). Maar aan die pagina zit een luchtje: “A major contributor to this article appears to have a close connection with its subject”. Met andere woorden, de tekst werd grotendeels door een vriendje of partner geschreven (of door hemzelf?). Dat heet in neolibertaal “jezelf in de markt zetten” of zoiets.

  4. Ritardo de Prie op

    En wat staan de zeikers weer snel klaar met hun conclusies, compleet met stuitende verdachtmakingen. Je zou bijna denken dat ze het dhr Berghuis gunnen dat hij ziek is. Je kunt het eens zijn met een gemeentelijk kunstbeleid of iemands aanstelling of niet, maar probeer het eens zonder rioolstank.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline