Start bouw koopappartementen Rijnzigt in Zoeterwoude Rijndijk

3

Vanmiddag hebben directeur Mark Niersman van het gelijknamige bouwbedrijf uit Voorschoten en de Zoeterwoudse wethouder Ton de Gans van Ruimtelijke Ontwikkeling gezamenlijk de eerste paal geslagen van het project Rijnzigt. Daarmee werd de start van de bouw gemarkeerd van dertig flinke koopappartementen langs het water van de Rijn in  Zoeterwoude-Rijndijk.

Chris de Waard sprak na de officiële start van de bouw met bouwer Mark Niersman en de Zoeterwoudse wethouder Ton de Gans.

De komende maanden is er nog niet veel te zien op de bouwlocatie. Dan wordt gewerkt aan de parkeergarage die onder de nieuwbouw komt. Daarna verrijst het complex langs het water en tegen de zomer van 2021 kunnen de nieuwe bewoners in hun woningen trekken. De appartementen zijn ontworpen door architectenbureau Pact3D uit Hoogmade. van de dertig zijn er al 29 verkocht.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Delen

3 reacties

  1. Het is toch wel schrijnend dat men in de rij moet staan voor deze blokkendozen. Ik ben beslist geen socialist, maar soms denk ik wel eens dat de welvaart niet helemaal eerlijk verdeeld is in ons land.

  2. ik denk dat je dit anders moet zien. Deze mensen laten vaak huizen achter, en kan er doorgestroomd worden.
    Wat echt triest is,is de sloop van 100 woningen aan de doelengracht.. bewoners die hun huis uit gejaagd worden , voor een universiteit. Als Leiden het haagweg parkeer terrein voor zover als mogelijk bebouwd, kunnen de auto,s daar gewoon blijven parkeren.Het is toch schande dat Leidenaars die al jaren in geschreven staan, nu 100 huizen achter komen te staan. Er zijn nog wel meer mogelijkheden, als de gemeente maar wil.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline